Net Insight stärker säljteam i USA


Stockholm - Net Insight, ledande leverantör av transport och resursplanering inom TV och media, meddelar idag att bolaget har stärkt sitt amerikanska säljteam med fem nya befattningar sedan april i år.

Dan Donnelly har utsetts till säljchef för Nord- och Sydamerika med fokus på att kombinera direkt- och indirekt försäljning via återförsäljare. Donnelly har mer än 25 års erfarenhet från TV-branschen vid olika ledande teknikföretag och han började på Net Insight i början av april.

Net Insight också anställt följande personer inom Donnellys team:

  • Doug Jost är säljansvarig för Net Insights centralregion i USA. Jost är en veteran inom kabel-TV-branschen med 25 års erfarenhet från företag som Showtime och MAV TV.
  • George Woodford är säljansvarig för Net Insights nordöstra region i USA med säte i Washington, D.C. Woodford har mer än 20 års erfarenhet av telekommunikationsförsäljning, med 10 år inom video-, IP-transport och -produktion. Woodford kommer närmast från Nevion.
  • Quent Hanna är säljansvarig för Net Insights västra region i USA efter mer än 20 år på Tektronix. Hanna bidrar med stor branscherfarenhet från TV- och produktionssystemförsäljning, med 15 år inom video och IP-mätteknikförsäljning i Silicon Valley. Hanna kommer att vara baserad i norra Kalifornien.
  • Adam Zee är innesäljare för Nordamerika. Zee har erfarenhet från Akamai, med fokus på stora medie- och högteknologiska företag.

Dessutom har Net Insights Brad Wensley och Todd Bayne börjat på Geartech Technologies,
Net Insights största återförsäljare i Nordamerika, med uppgift att hitta och bearbeta nya potentiella kunder för Net Insights produkter och tjänster.

"Amerika är en viktig marknad för Net Insight och trots att vi har haft stora framgångar under de senaste åren är vi inte nöjda. Med detta starka team på plats är jag övertygad om att vi kan nå de höga mål vi har satt för företaget," säger Fredrik Tumegård, vd på Net Insight. "Med en lösningsportfölj som nu innehåller ScheduALL®-programvara, kontribution via internet genom Nimbra VA-serien, Nimbra Media Gateway och Nimbra MSR samt live OTT genom Sye, finns det ett stort behov av att utöka säljteamet för att säkerställa att vi presenterar lösningar och informerar kunder och framtida kunder om fördelarna med att implementera dem."

Teamet som nämnts ovan har börjat på Net Insight från början av april 2017 till juli 2017. Teamet består också av Cliff Simpson och Lu Reece.

För mer information, kontakta:
Fredrik Tumegård, VD på Net Insight AB, +46 8 685 04 00, fredrik.tumegard@netinsight.net

Om Net Insight

Net Insights vision är att möjliggöra en live och interaktiv TV-upplevelse för alla världen över. Vårt mål är att leda utvecklingen och möjliggöra en global mediemarknadsplats där live-innehåll kan delas och interaktion bland TV-publiken kan ske i realtid. Vi vill skapa medieupplevelser för framtiden, med fokus på innehåll.

Net Insight levererar produkter, mjukvara och tjänster för effektiv, högkvalitativ medietransport, tillsammans med effektiv resursplanering, som skapar en förbättrad TV-upplevelse. Net Insights erbjudande omfattar hela mediespektrat, från TV-kameror och TV-studior, ända fram till TV-konsumenter. Våra lösningar gynnar nätoperatörer och TV- och produktionsbolag genom att sänka den totala ägandekostnaden, förbättra deras arbetsflöden och ge dem möjlighet att hitta nya affärsmöjligheter.

Fler än 500 ledande kunder levererar affärskritiska medietjänster med Net Insights produkter i över 60 länder. Net Insight är noterat på Nasdaq Stockholm.

För mer information, se netinsight.net


Attachments

Net Insight stärker säljteam i USA