Rovion tytäryhtiö Hatch Entertainment Oy tarkentaa strategiaansa ja suunnittelee toimintojensa uudelleenjärjestelyä. Suunnitellut säästöt vuositasolla noin 6 miljoonaa euroa. Rovio on päättänyt lopettaa Hatchin ulkoisen rahoituskierroksen.


Rovio Entertainment Oyj                        Pörssitiedote                            12.2.2020 klo 8.58

Rovion tytäryhtiö Hatch Entertainment Oy tarkentaa strategiaansa ja suunnittelee toimintojensa uudelleenjärjestelyä. Suunnitellut säästöt vuositasolla noin 6 miljoonaa euroa. Rovio on päättänyt lopettaa Hatchin ulkoisen rahoituskierroksen.

Hatch Entertainment Oy tarkentaa strategiaansa ja suuntaa palvelunsa kehityksen kohti Hatch Kidsiä, joka on lapsille ja perheille suunniteltu viihde ja viihteellisen oppimisen tilauspohjainen suoratoistopalvelu. Tästä johtuen, Hatch suunnittelee toimintojensa uudelleenjärjestelyä tarkennetun strategian mukaisesti. Suunnitellut säästöt vuositasolla olisivat noin kuusi miljoonaa euroa.

Pelien suoratoistopalveluiden kilpailuympäristö kehittyi ja muuttui haastavammaksi vuonna 2019. Useat uudet pelien suoratoistopalvelut saapuivat eri alustoille maailmanlaajuisesti. Tämän lisäksi, hyvin toimivan mobiilipelien suoratoistokokemuksen perustana olevien 5G-verkkojen ja -laitteiden markkinoille tulo on ollut odotettua hitaampaa. Hatchin pelien suoratoistopalvelun kasvu on paljolti riippuvainen 5G-verkkojen ja -laitteiden käyttöönotosta. Nämä muutokset toimintaympäristössä johtivat Hatchin päätökseen tarkentaa strategiaansa. 

Hatch Kids -palvelu on tällä hetkellä koemarkkinoinnissa Suomessa ja Ruotsissa Android-laitteille ja palvelun suorituskyky on ollut varhaisessa vaiheessa lupaavaa.Vaikka Hatch Kids -palvelu toimii parhaiten 5G yhteyksillä, joiden saatavuus kasvaa tulevina vuosina, se on vähemmän herkkä mobiiliyhteyksien nopeudelle ja toimii täten myös hyvien 4G verkkojen yli ja tavoittaa siten paremman kasvupotentiaalin jo tänään.

Vuonna 2019 Rovio ilmoitti tutkivansa vaihtoehtoisia rahoitusmalleja ja kumppanuuksia Hatch Entertainmentille. Rovio on päättänyt lopettaa vuoden 2019 ulkoisen rahoituskierroksen ja arvioi strategisia vaihtoehtoja Hatchille.

ROVIO ENTERTAINMENT OYJ

Lisätietoja:
Kati Levoranta, toimitusjohtaja
p. 040 485 8985
RovioIR@rovio.com 

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Ltd
Keskeiset tiedotusvälineet
www.rovio.com

Rovio lyhyesti:
Rovio Entertainment Oyj on maailmanlaajuinen, peleihin keskittyvä viihdeyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä, joita on jo tähän mennessä ladattu 4,5 miljardia kertaa. Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa mobiilipelistä vuonna 2009 ja on sittemmin lisensointinsa kautta laajentunut peleistä erilaisiin viihde- ja kuluttajatuotekategorioihin. Tänään Rovio tarjoaa useita mobiilipelejä, animaatioita ja on tuottanut Angry Birds -elokuvan, joka oli ensi-iltaviikonloppunaan lipputulojen kärjessä 50 maassa, ja jonka jatko-osa, Angry Birds -elokuva 2 julkaistiin elokuussa 2019. Rovion pääkonttori on Espoossa ja yhtiö on listattu NASDAQ Helsingin päälistalla tunnuksella ROVIO. (www.rovio.com )