EU godkjenner Joint Venture mellom Canal Digital og Viasat Consumer

Fornebu, NORWAY


EU kommisjonen har i dag godkjent den tidligere annonserte avtalen om å slå sammen Canal Digital, Telenor ASAs DTH-virksomhet med Viasat Consumer, Nordic Entertainment Groups DTH virksomhet og den svenske IPTV virksomheten, i et joint venture-selskap. Telenor Group og Nordic Entertainment Group vil hver eie 50 % av aksjene i det nye selskapet.


Det nye selskapet vil fokusere på satellittdistribuert betal-TV (DTH) og strømmetjenester, samt IPTV på åpne fibernett, og vil fortsette å utvikle ledende TV-tjenester. Joint venture-selskapet forventes å gi årlige kostnadssynergier på cirka 650 millioner svenske kroner, med full effekt fra 2022. Sammenslåingen og andre relaterte kostnader forventes å utgjøre cirka 900 millioner svenske kroner.

"Vi er fornøyde med å få godkjenning fra EU-kommisjonen til å fullføre jobben for å skape et nytt og solid, nordisk TV-selskap. Joint venture-selskapet vil kombinere styrkene til Canal Digital og Viasat Consumer, og utnytte synergier til fordel for både kunder og aksjonærer», sier Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør i Telenor ASA.

NENT Group og Telenor vil begge bidra med en rekke tjenester til det nye selskapet, inkludert transponderkapasitet og -teknologi, innhold og strømmetjenester. Styret vil ha lik representasjon fra NENT Group og Telenor, med roterende styreleder.

Transaksjonen forventes å bli sluttført 5. mai.

 

Pressekontakt
Tormod Sandstø, Director Media Relations, Telenor Group
+ 47 90 94 32 15 / Tormod.sandsto@telenor.com