Sinch slutför förvärvet av Pathwire


Stockholm, Sverige – 7 december 2021 – Sinch AB (publ), en ledande global leverantör av molntjänster för kundinteraktion via mobilen, meddelar idag att förvärvet av Pathwire har slutförts.

Pathwire tillhandahåller en plattform för högkvalitativ leverans av transaktions- och marknadsförings-meddelanden i form av e-post. Fler än 100 000 företag använder Pathwires produkter Mailgun, Mailjet och Email on Acid för att kommunicera med sina kunder. Bland Pathwires kunder finns ledande företag som Lyft, Kajabi, Microsoft, Iterable och DHL Pathwire.

“Pathwires ledarskap inom e-post gör det möjligt för företag att skicka e-post på ett kostnadseffektiv och leveranssäkert sätt till kunder över hela världen. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda en ledande produktportfölj för meddelanden, röst och e-post, som ger företag och utvecklare möjlighet att skapa en oöverträffad digital kundupplevelse.", kommenterar Oscar Werner, vd Sinch.

Sinch meddelade att avtal om att förvärva Pathwire ingåtts den 30 september 2021. Pressmeddelandet avseende avtalet, webbsändningen och tillhörande presentation finns i rapport- och presentationssektioneninvestors.sinch.com.

Förvärvet har finansierats genom en kombination av tillgängliga medel, aktier och skuldfaciliteter. Vid transaktionens slutförande har Sinch betalat säljarna, vilka inkluderar fonder förvaltade av Thoma Bravo och Turn/River Capital, en kontant likvid om 925 miljoner USD. Sinch kommer vidare att emittera sammanlagt 51 miljoner nya aktier i Sinch till Säljarna, vilka kommer att emitteras och levereras i två omgångar (i februari och maj 2022).

För mer information, vänligen kontakta
Thomas Heath
Chief Strategy Officer & Head of Investor Relations
Mobile: +46 722 45 50 55
E-mail: investors@sinch.com

Ola Elmeland
Investor Relations Director
Mobile: +46 721 43 34 59
E-mail: investors@sinch.com

Om Sinch
Sinch utvecklar digitala verktyg som möjliggör en personlig interaktion mellan företag och individer. Med Sinch molnbaserade kommunikationsplattform kan företag nå världens alla mobiltelefoner – inom en eller ett par sekunder – via meddelanden, e-post, röstsamtal, och video. Flera av världens största företag använder Sinch avancerade teknikplattform för att kommunicera med sina kunder, och Sinch är en etablerad mjukvaruleverantör till mobiloperatörer över hela världen. Sinch har vuxit med lönsamhet sedan det grundades 2008. Koncernen har huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt närvaro i mer än 50 länder. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm: XSTO:SINCH. Besök oss på sinch.com.

Denna information lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, klockan 17:10 CET den 7 december 2021.

Bilaga



Attachments

20211107_Sinch_completes_Pathwire_acquisition_SWE