Nexstim har avslutat transaktionen angående en strategisk investering i en Management Services-organisation för en Kalifornien-baserad klinik som tillhandahåller behandlingar för depressionspatienter

Helsinki, FINLAND


Företagsmeddelande, Helsingfors, 3.1.2022 kl 12.30 (EET)

Nexstim har avslutat transaktionen angående en strategisk investering i en Management Services-organisation för en Kalifornien-baserad klinik som tillhandahåller behandlingar för depressionspatienter

Nexstim Abps (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) ("Nexstim" eller "bolaget") amerikanska dotterbolag Nexstim, Inc. har avslutat transaktionen, som först meddelades den 22 november 2021, angående en strategisk allians och minoritetsintresse i PNC Management Services, LLC. Nexstim, Inc. finansierade transaktionen med likvida medel. Transaktionspriset var cirka 0,5 miljoner euro.

För mer information gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com eller kontakta:

Mikko Karvinen, verkställande direktör
+358 50 326 4101
mikko.karvinen@nexstim.com

Erik Penser Bank AB (certified adviser)
+46 8 463 83 00
certifiedadviser@penser.se

Om Nexstim Abp

Nexstim är ett finländskt tillväxtorienterat medicinteknikbolag som verkar på den globala marknaden. Vår mission är att möjliggöra individualiserad och effektiv diagnostik och behandling av svåra sjukdomar i hjärnan.

Nexstim har tagit fram en banbrytande teknik för icke-invasiv hjärnstimulering som bygger på transkraniell magnetstimulering (TMS) i kombination med 3D-navigering. Den unika tekniken möjliggör exakt och individuellt anpassad stimulering av det rätta området i hjärnan.

Affärsområdet diagnostik arbetar med kommersialisering av Nexstims NBS-system för navigerad hjärnstimulering (Navigated Brain Stimulation). NBS-systemet är det enda FDA-godkända och CE-märkta TMS-systemet för preoperativ kartläggning av hjärnbarken för motorik och tal.

Affärsområdet terapi marknadsför och säljer Nexstims NBT®-system för navigerad hjärnterapi (Navigated Brain Therapy), som fått godkännande från FDA för marknadsföring och försäljning i USA för behandling av egentlig depression. NBT®-systemet har i Europa fått CE-märkning för behandling av egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

Nexstims aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Finland och Nasdaq First North Growth Market Sweden.

Mer information finns på www.nexstim.com

BilagaAttachments

Nexstim_Plc_Company Announcement_US clinic_03012022_SV_FINAL