Rovio Entertainment Oyj: Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotus Rovio Entertainment Oyj:n hallituksen kokoonpanoksi ja hallituksen palkkioiksi


Rovio Entertainment Oyj                   Pörssitiedote             9.1.2023 klo 18.00

Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotus Rovio Entertainment Oyj:n hallituksen kokoonpanoksi ja hallituksen palkkioiksi

Rovio Entertainment Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa vuonna 2023 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön hallitukseen valitaan kuusi (6) jäsentä.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan uudelleen Niklas Hed, Camilla Hed-Wilson, Kim Ignatius, Björn Jeffery ja Langer Lee. Toimikunta ehdottaa edelleen, että hallitukseen valitaan uutena jäsenenä Henna Mäkinen.

Henna Mäkinen, syntynyt 1981, toimii Supermetrics Oy:n talousjohtajana. Hänellä on kauppatieteiden maisterin tutkinto Turun kauppakorkeakoulusta ja oikeustieteen kandidaatin tutkinto Turun yliopistosta. Hänellä on vahva talousjohtajan tausta ja käytännön kokemus kasvuyrityksistä sekä laaja kokemus pörssiyhtiön hallinnointityöstä.

Leemon Wu on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä uudelleenvalintaan hallituksen jäseneksi.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Kim Ignatius ja varapuheenjohtajaksi Björn Jeffery.

Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa valintaan. Ehdotetuista hallituksen jäsenistä Niklas Hed, Kim Ignatius, Björn Jeffery, Langer Lee ja Henna Mäkinen ovat riippumattomia yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista ja kokonaisarvioinnin perusteella Camilla Hed-Wilsonin ei katsota olevan riippumaton yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista.

Hallituksen jäsenten valintamenettelyn osalta osakkeenomistajien nimitystoimikunta suosittaa, että osakkeenomistajat ottavat yhtiökokouksessa kantaa ehdotukseen yhtenä kokonaisuutena.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että yhtiön hallitukselle maksettavat kuukausipalkkiot pidetään ennallaan seuraavasti;

  • hallituksen puheenjohtajalle 9 500 euroa kuukaudessa;
  • hallituksen varapuheenjohtajalle 7 500 euroa kuukaudessa;
  • hallituksen muille jäsenille kullekin 5 000 euroa kuukaudessa; sekä
  • hallituksen tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle lisäpalkkiona 2 500 euroa kuukaudessa. Jos tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja on hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, hänelle ei makseta lisäpalkkiota.

Yhtiö korvaa hallituksen ja valiokuntien jäsenten tehtäviin liittyvät kohtuulliset matkakulut.

Lisätietoja Rovion osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdottamista jäsenistä sekä ehdotukset kokonaisuudessaan ovat yhtiön internet-sivulla https://investors.rovio.com/fi/osakkeenomistajien-nimitystoimikunnan-ehdotukset-2023-yhtiokokoukselle . Nimitystoimikunnan ehdotukset tullaan sisällyttämään yhtiökokouskutsuun.

Rovio Entertainment Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtajana toimii Kaj Hed (Moor Holding AB) ja jäseninä Matthew Wilson (Brilliant Problems Oy), Esko Torsti (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen), Markus Lindqvist, (Aktia Pankki Oyj, Aktia Rahastoyhtiön hallinnoimien sijoitusrahastojen laillinen edustaja). Kim Ignatius, Rovio Entertainment Oyj:n hallituksen puheenjohtaja osallistuu myös toimikunnan kokouksiin.

ROVIO ENTERTAINMENT OYJ

Lisätietoja:
Minna Raitanen, lakiasiainjohtaja

p. 040 485 8985
sähköposti: RovioIR@rovio.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Ltd
Keskeiset tiedotusvälineet
www.rovio.com

Rovio lyhyesti:
Rovio Entertainment Oyj on maailmanlaajuinen mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä, joita on ladattu jo yli 5 miljardia kertaa. Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa mobiilipelistä vuonna 2009 ja on sittemmin laajentunut peleistä lisensoinnin kautta erilaisiin viihde-, animaatio- ja kuluttajatuotekategorioihin. Rovio on tuottanut Angry Birds -elokuvan vuonna 2016, ja jatko-osa, Angry Birds -elokuva 2 julkaistiin vuonna 2019. Rovio tarjoaa useita mobiilipelejä, ja yhtiöllä on kahdeksan pelistudiota – yksi Espoossa (Suomi), yksi Tukholmassa (Ruotsi), yksi Kööpenhaminassa (Tanska), yksi Barcelonassa (Espanja), kaksi Montrealissa ja yksi Torontossa (Kanada). Studioihin lukeutuu myös vuonna 2021 ostettu tytäryhtiö Ruby Games Izmirissä (Turkki). Suurin osa henkilöstöstä on Suomessa, jossa myös Rovion pääkonttori sijaitsee. Rovio on listattu NASDAQ Helsingin päälistalla tunnuksella ROVIO.