Evident Diperoleh oleh Bain Capital: Perkongsian untuk Memecut Pertumbuhan dan Inovasi Masa Hadapan


TOKYO, April 03, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Evident Corporation (“Evident”) hari ini mengumumkan bahawa mereka telah diambil alih oleh firma ekuiti persendirian Bain Capital Private Equity (“Bain Capital”) dari Olympus Corporation (“Olympus”) menurut perjanjian muktamad yang ditandatangani pada 29 Ogos 2022.

Evident baru ditubuhkan pada 1 April 2022 sebagai anak syarikat milik penuh Olympus terdiri daripada perniagaan terdahulu Scientific Solutions yang dijalankan oleh Olympus Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Evident menjalankan perniagaan di 24 negara di seluruh dunia dengan lebih daripada 4,300 pekerja.

Disokong oleh Bain Capital, Evident akan mencapai tahap ketangkasan lebih tinggi dan membuat keputusan yang lebih pantas untuk memacu pertumbuhan berasaskan inovasi dalam pasaran sains hayat dan industri. Setelah membina sejarah inovasi lebih 100 tahun dalam penyelesaian pengimejan, instrumentasi dan pengukuran, Evident merancang untuk mengembangkan lagi portfolio produk, penyelesaian dan perkhidmatan bertaraf dunianya.

Yoshitake Saito, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Evident berkata “Kami sangat teruja dengan perkongsian kami dengan Bain Capital kerana kami yakin bahawa penyatuan ini akan membolehkan kami memenuhi tujuan kami dengan lebih mantap untuk menjadi rakan kongsi penyelesaian aliran kerja pilihan untuk rangkaian pelbagai pelanggan dalam pasaran sains hayat dan industri.”

Yuji Sugimoto, Pengarah Urusan Bain Capital di Jepun, berkata “Bain Capital komited untuk menyokong Evident melalui laluan pertumbuhan mampannya untuk membolehkan syarikat memupuk proses inovasi yang dipercepatkan.”

Stephan Thomas, Pengarah Urusan Bain Capital di Amerika Utara, menambah “Evident berada di sempadan teknologi optik digital dalam pasaran sains hayat dan akhir perindustrian, dan mempunyai potensi yang besar untuk berkembang menjadi produk baharu, pelanggan baharu dan pasaran baharu sebagai syarikat bebas.”

Perihal EVIDENT

Di Evident, kami dibimbing oleh semangat saintifik—inovasi dan penerokaan yang menjadi teras kepada tindakan kami. Kami komited untuk menjadikan kehidupan orang lebih sihat, lebih selamat dan lebih memuaskan, kami menyokong pelanggan kami dengan penyelesaian yang menyelesaikan cabaran mereka dan memajukan kerja mereka—sama ada menyelidik kejayaan perubatan, memeriksa infrastruktur atau mendedahkan toksin tersembunyi dalam produk pengguna.

Penyelesaian Evident Industrial terdiri daripada mikroskop dan videoskop hingga peralatan ujian tidak musnah dan penganalisis sinar-X untuk penyelenggaraan, pembuatan dan aplikasi alam sekitar. Disokong oleh teknologi terkini, produk Evident digunakan secara meluas untuk kawalan kualiti, pemeriksaan dan pengukuran.

Evident Life Science memperkasakan saintis dan penyelidik melalui kerjasama dan penyelesaian sains hayat termaju. Didedikasikan untuk menghadapi cabaran dan menyokong keperluan pelanggannya yang semakin berkembang, Evident Life Science memajukan rangkaian komprehensif mikroskop untuk patologi, hematologi, IVF, dan aplikasi klinikal lain serta untuk penyelidikan dan pendidikan.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati www.EvidentScientific.com

Perihal Bain Capital Private Equity

Bain Capital Private Equity telah bekerjasama rapat dengan pasukan pengurusan untuk menyediakan sumber strategik yang membina syarikat yang hebat dan membantu mereka berkembang maju sejak penubuhannya pada 1984. Pasukan global Bain Capital Private Equity yang terdiri daripada lebih 280 profesional pelaburan mencipta nilai untuk syarikat portfolionya melalui platform global dan kepakaran yang mendalam dalam industri menegak utama termasuk penjagaan kesihatan, pengguna/peruncitan, perkhidmatan kewangan dan perniagaan, perindustrian, dan teknologi, media dan telekomunikasi. Bain Capital mempunyai 23 pejabat di empat benua. Firma itu telah membuat pelaburan utama atau tambahan dalam lebih daripada 1,100 syarikat sejak penubuhannya. Selain ekuiti persendirian, Bain Capital melabur merentas pelbagai kelas aset, termasuk kredit, ekuiti awam, modal teroka dan hartanah, menguruskan kira-kira $160 bilion dalam jumlah aset dan memanfaatkan platform kongsi firma untuk menangkap peluang dalam bidang tumpuan strategik.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati www.baincapitalprivateequity.com

 

Contact Data