Bilia växer med Nissan i Sverige


Bilia stärker samarbetet med Nissan genom att erbjuda försäljning och service på ytterligare anläggningar runt om i Sverige.

Bilia bedriver idag försäljning och service av Nissan i tre anläggningar i norra Sverige. Tillsammans med Nissan tar vi nu nästa steg och utvecklar samarbetet genom att etablera Nissan på ytterligare ett flertal av våra anläggningar runt om i Sverige.

Nissan Sverige övergår from 1 januari 2024 till agentmodell för att anpassa sig till kundernas förändrade köpbeteenden och förväntningar. Den nya distributionsmodellen implementeras från januari 2024 med Bilia som en agent för varumärket.

”Vi är mycket glada över förtroendet och möjligheten att utöka vår försäljning och serviceverksamhet tillsammans med Nissan”, säger Per Avander, VD Bilia AB.

”Vi ser fram emot att utöka vårt konstruktiva samarbete med Bilia som en stark partner i omställningen till agentmodell i Sverige” säger Cecilie Pedersen, Country Manager Nissan Sverige.

Göteborg den 5 april 2023


Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige.

Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Bilia erbjuder tillbehör och reservdelar, originalservice och reparationer, däckhotell, fälgrenovering, bilglasreparationer och andra verkstadstjänster, butiksförsäljning och e-handel.

Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märkena Volvo, BMW, Mini, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra, Nissan, Jaguar, Land Rover, XPENG, ORA, Renault, Dacia och Alpine samt transportbilar av märkena Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan och Renault och lastbilar av märket Mercedes-Benz.

Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt i Sverige.


 

Bilaga



Attachments

Bilia och Nissan stärker samarbetet