dLab fördjupar samarbetet med Ystad Energi – option aktiveras för full utrullning


Lund, 12 september 2023
                     

Dlaboratory Sweden AB (publ) meddelar idag att Ystad Energi har fördjupat samarbetet med dLab genom att lägga en beställning på ytterligare hård- och mjukvara av dLabs dInsight Analytics Platform som möjliggör för övervakning av hela elnätet. Ystad Energi och dLab har sedan april 2022 ett samarbetsavtal avseende dInsight Analytics Platform. Installationen på en fördelningsstation levererades i december 2022. Avtalet inkluderar även en option på full utrullning av dInsight i Ystad Energis elnät. Efter mindre än ett år sedan installationen har Ystad energi nu valt att aktivera optionen för full utrullning till dLab planerar leverera inom kort.

"Vi fortsätter att stärka vårt partnerskap med Ystad Energi genom en djupare satsning på innovation och övervakning av elnätet. Vi är glada över att Ystad Energi, efter mindre än ett år sedan installationen har valt att aktivera optionen för full utrullning av dInsight Analytics Platform, vilket återigen bekräftar det stora värdet av vår teknologi och dess förmåga att förbättra leveranskvaliteten.", kommenterar dLabs VD Rickard Jacobson.

I april 2022 tecknade dLab och Ystad Energi ett avtal för övervakning av elnätet med hjälp av dLabs dInsight Analytics Platform för förbättrad leveranskvalité där installationen på en fördelningsstation levererades i december 2022. I avtalet inkluderades en option på full utrullning i elnätet vilken Ystad Energi nu aktiverat till ett värde om cirka 0,5 MSEK. Leverans och installation för driftsättning planerar dLab ska ske så snart som möjligt under hösten.

”Vi driftsatte vår första fördelningsstation med dLab strax före julen 2022 och har framgångsrikt använt systemet i drygt åtta månader när vi nu väljer att investera i vår andra och sista fördelningsstation för att få en komplett övervakning av vårt elnät. Under perioden vi använt systemet från dLab, har vi uppmärksammats på tidigare okända störningar, bland annat kopplat till anslutningsprocessen av elektrifierade fordon i vårt elnät. Störningar som kan innebära oönskat slitage på vår anläggning och i förlängningen leda till strömavbrott. Vi ser även ett stort värde i att ha dLab’s utrustning i samtliga fördelningsstationer då det är först då man får en komplett bild över hela vårt elnät.” kommenterar Joakim Andersson, Elnätschef Ystad Energi.

Mer om Ystad Energi
Ystad Energi AB är ett kommunalt bolag som strävar efter att erbjuda bekväm och miljövänlig uppvärmning, pålitlig elleverans och moderna kommunikationslösningar. De fokuserar på närhet och service till sina kunder och har kompetens, säkerhet och prisvärda tjänster som sina kärnvärden. Som ett lokalt företag betonar de lokalkännedom, affärsmässighet och personligt bemötande med målet att främja hållbarhet och samhällsutveckling.

För mer information, vänligen kontakta:
Rickard Jacobson, VD dLab
Telefon: +46(0)70-499 99 34
E-post: rickard.jacobson@dlaboratory.com
Hemsida: www.dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ)

Dlaboratory Sweden AB är en cleantechgrupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund. Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.