dLabs VD köper ytterligare optioner


Lund, 29 september 2023
                

Dlaboratory Sweden AB (publ) kan idag meddela att VD Rickard Jacobson har köpt ytterligare 169 312 optioner inom ramen för det incitamentsprogram för ledning och anställda som årsstämman 2023 beslutade om. Det motsvarar ett värde om cirka 163 kSEK med optionsinlösen i november 2027.

”Genom mitt senaste förvärv vill jag tydligt visa att jag fullt förtroende för dLabs potential. Tillsammans med vårt engagerade team och unika teknik ser jag fram emot att driva dLab mot nya framgångar och möjligheter, både nationellt och internationellt. Vår resa fortsätter, och vi är redo för vad framtiden har att erbjuda," säger VD Rickard Jacobson i en kommentar.

VD Rickard Jacobson har nyligen förvärvat ytterligare 169 312 optioner till ett värde av cirka 163 kSEK. Köpet gjordes som en del av det långsiktiga incitamentsprogrammet TO 2023/2027, som årsstämman 2023 godkände. Tidigare har Rickard Jacobson förvärvat 425 000 optioner inom det tidigare långsiktiga incitamentsprogrammet TO 2022/2026, som årsstämman 2022 beslutade om.

Teckningsoptionerna erbjuds till den verkställande direktören och anställda nyckelpersoner, både inom Bolaget och dess dotterbolag, till marknadspris. Varje teckningsoption ger rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget mellan 1 november och 30 november 2027. Teckningskursen kommer att vara 125 procent av den volymvägda genomsnittskursen enligt Nasdaq First North Growth Markets officiella kurslista, baserat på tio (10) handelsdagar innan Erbjudandet. Dock kommer priset aldrig vara lägre än aktiens kvotvärde. Den sålunda fastställda teckningskursen ska avrundas till närmaste helt tiotal öre, varvid 5 öre ska avrundas nedåt.

Transaktionen är rapporterad till Finansinspektionen i enlighet med gällande regelverk.

För mer information, vänligen kontakta:
Rickard Jacobson, VD dLab
Telefon: +46(0)70-499 99 34
E-post: rickard.jacobson@dlaboratory.com
Hemsida: www.dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ)

Dlaboratory Sweden AB är en cleantechgrupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund. Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.