Cortus Energy mottar en beställning av ett bränsleverifieringstest till Japan


Stockholm, den 25 april 2024                                          

PRESSMEDDELANDE

Cortus Energy har idag fått en beställning från Forest Energy om ett bränsleverifieringstest till ett värde om 170 000 SEK för ett japanskt pappersbruk. Uppdraget kommer att genomföras under sommaren 2024 och syftar till att klarlägga möjligheten att använda en restfraktion av pappersmassa för syngasproduktion med WoodRoll® på det japanska pappersbruket.

Det är väldigt kul att se marknadsaktörer undersöka förutsättningarna för att använda WoodRoll® i nära anslutning med sina industriella processer. Det ska bli spännande att se vilka möjligheter detta test kan ge upphov till.” Kommenterar Rolf Ljunggren, t.f. VD.

För mer information, vänligen kontakta: 

Rolf Ljunggren, tf. VD, Cortus Energy AB (publ)

E-post: rolf.ljunggren@cortus.se

Telefon: +46 (0)8 588 866 30

Om Cortus Energy AB (publ)

Cortus Energy AB utvecklar och marknadsför den unika WoodRoll®-teknologin som förgasar biomassa på ett nytt innovativt sätt som resulterar i en rad unika fördelar gentemot all annan befintlig förgasningsteknik. Med den patenterade WoodRoll®-teknologin kan Cortus Energy erbjuda gröna energilösningar för kraft-, industri- och transportapplikationer. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket gör att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestandan. Cortus Energy har idag två WoodRoll®-anläggningar, en testanläggning i Köping sedan 2011 och en kommersiell anläggning i Höganäs.

Mer information finner ni på bolagets hemsida: www.cortus.se

Bolaget bildades 2006 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Cortus Energy AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission.

Bilaga



Attachments

Cortus Energy - bränsletest Japan