Banimmo plant openbaar aankoopbod op totaliteit van de vastgoedcertificaten « North Plaza »


COMMUNIQUÉ UITGEGEVEN CONFORM ARTIKEL 8 VAN HET KB VAN 27 APRIL 2007 OP DE OPENBARE AANKOOPAANBIEDINGEN
 
Banimmo plant openbaar aankoopbod op totaliteit van de vastgoedcertificaten « North Plaza »
 
Brussel, 26 oktober 2007 - Banimmo, actief in de herpositionering en de herontwikkeling van vastgoed en genoteerd op de gereglementeerde markt Eurolist by Euronext Brussels, meldt haar  intentie om een openbaar aankoopbod te lanceren op de totaliteit van de 152 490 vastgoed-certificaten uitgegeven door de vennootschap Immo-North Plaza. Het aanbod voorziet een prijs van 169 euro per certificaat.
 
Tijdens de komende dagen zal Banimmo een ontwerpprospectus indienen bij de Commissie voor Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). De modaliteiten van het aanbod, alsook alle andere informatie met betrekking tot het bod, zullen beschikbaar zijn in dit prospectus, dat Banimmo zal verspreiden na goedkeuring van  de CBFA.
 
 
Over Banimmo
 
Banimmo, actief in de herpositionering en de herontwikkeling van vastgoed, koopt gebouwen met hoog herontwikkelingspotentieel om deze na restauratie en verbouwing opnieuw te verkopen. Banimmo is vanuit haar Brussels hoofdkantoor actief in België, Frankrijk en Luxemburg zowel op de kantoor, retail en semi-industriële vastgoedmarkten alsook in tentoonstellings- en conferentiecentra.
Het Franse filiaal concentreert zich op de Franse markt vanuit haar zetel in Parijs. De onderneming telt een dertigtal medewerkers. Tot nu toe heeft Banimmo in ongeveer 25 vastgoedeigendommen geïnvesteerd, goed voor een totale portefeuillewaarde van meer dan 280 miljoen euro. België is de belangrijkste markt met een marktwaarde van meer dan 70% van de portefeuille terwijl Frankrijk iets meer dan 20% van de portefeuille vertegenwoordigt. De portefeuille evolueert continu dankzij de voortdurende herpositionering en verkoop van activa. Banimmo is voor 50% in handen van de Franse groep Affine, in partnership met het management dat 27% in handen heeft. De resterende 23%  zijn in handen het publiek.
 
 
Over Immo-North Plaza
Immo-North Plaza werd in 1997 opgericht in het kader van de acquisitie van een kantoorgebouw van 13.630 m² gelegen in Brussel,op de  boulevard Emile Jacqmain 159, met het doel om vastgoedcertificaten uit te geven.
Op 1 oktober gaf de vennootschap, die in handen is van KBC Bank (99%) en KBC-Vastgoedinvesteringen (1%),  152 490 certificaten uit die op 25 oktober 2007 een koers optekenden van 144,00 €.
 
Contact:
 
Olivier Lechien (02/ 713 07 23 - olechien@citigate.be)

Pièces jointes

071026 North Plaza