Banimmo verkoopt gebouw CAP2 in Luxemburg aan Orco Property Group voor 31,5 miljoen €


 
Brussel - 20 december 2007: 17u45 - Op 19 december 2007 heeft Banimmo voor een prijs van 31,5 miljoen € het gebouw CAP 2 verkocht te Capellen in het Groothertogdom Luxemburg.
 
Koper is ORCO PROPERTY GROUP, een immobiliënspecialist in Centraal Europa, beursgenoteerd te Parijs, Praag, Warschau en Budapest.
 
Het gebouw omvat 7.750 m² en 250 autostaanplaatsen. Het is, behoudens 470 m², volledig verhuurd aan eersterangshuurders. Een gedeelte van het gebouw zal door ORCO PROPERTY GROUP als maatschappelijke zetel benut worden.
 
Voor Banimmo betekent deze verkoop de derde in 2007, overeenkomstig het verkoopsprogramma dat bij de beursintroductie aangekondigd werd. Daarmee zal Banimmo in het boekjaar 2007 het beoogde resultaat overschrijden dat bij de beursintroductie aangekondigd werd.
 
Voor ORCO PROPERTY GROUP is dit de eerste belangrijke investering op de Luxemburgse immobiliënmarkt.
 
 
Contacten:
 
Voor Banimmo:
Olivier Lechien
Citigate
Tel: +32 2 713 07 23
 
Voor Orco Property Group:
Luxembourg - Luc Leroi  (+352 26 47 67 47 - lleroi@orcogroup.com)
Prague - Alès Vobruba (+420 221 416 311 - avobruba@orcogroup.com)
 
 
Over Banimmo
Banimmo, actief in de herpositionering en de herontwikkeling van vastgoed, koopt gebouwen met hoog herontwikkelingspotentieel om deze na restauratie en verbouwing opnieuw te verkopen. Banimmo is vanuit haar Brussels hoofdkantoor actief in België, Frankrijk en Luxemburg zowel op de kantoor, retail en semi-industriële vastgoedmarkten alsook in tentoonstellings- en conferentiecentra.
Het Franse filiaal concentreert zich op de Franse markt vanuit haar zetel in Parijs. De onderneming telt een dertigtal medewerkers. Tot nu toe heeft Banimmo in ongeveer 25 vastgoedeigendommen geïnvesteerd, goed voor een totale portefeuillewaarde van meer dan 280 miljoen euro. België is de belangrijkste markt met een marktwaarde van meer dan 70% van de portefeuille terwijl Frankrijk iets meer dan 20% van de portefeuille vertegenwoordigt. De portefeuille evolueert continu dankzij de voortdurende herpositionering en verkoop van activa. Banimmo is voor 50% in handen van de Franse groep Affine, in partnership met het management dat 27% in handen heeft. De resterende 23%  zijn in handen het publiek.
 
Over Orco Property Group
 
Orco Property Group is een investeerder, een promotor en een immobiliënbeheerder die als leader geldt op de hotel- en immobiliënmarkten in Centraal Europa. Zijn portefeuille wordt op 30 juni 2007 geraamd op ongeveer 2,5 miljard €. In Centraal Europa werkzaam sinds 1991 is Orco een naamloze vennootschap op Euronext Parijs genoteerd, alsook op de beurzen te Praag, Warschau en Budapest.
De portefeuille van Orco Property Group omvat IPB Real, MaMaison Hotels & Apartments, Viterra Development, Gewerbesiedlungs-Gesellschaft mbH (GSG), Orco Real Estate, Orco MOLCOLM en andere onroerende goederen. Orco Property Group is werkzaam in een aantal landen waaronder vooral Tsjechië, Hongarije, Polen, Rusland, Kroatië, Duitsland en Slowakije. Bestendig bestudeert de Groep investeringsopportuniteiten in nieuwe gewesten.
 
Orco Property Group is bovendien sponsor en beheerder van het Endurance Real Estate Fund voor Centraal Europa, een Luxemburgs gemeenschappelijk beleggingsfonds met compartimenten, samengesteld uit verscheidene deelfondsen met het oog op de verwerving van onroerende goederen in  de kantoor-, handels-, hotel- en residentiële sectoren.

Pièces jointes

Persbericht Banimmo-Orco Property Group