Saniona AB: Saniona publicerar sin delårsrapport för det tredje kvartalet 2016


PRESSMEDDELANDE

15 november 2016

Finansiella nyckeltal

Jan - sep 2016 (jan - sep 2015)

·         Nettoomsättningen uppgick till SEK 69,5 M (11,8 M)
·         EBIT uppgick till SEK 19,2 M (-22,7 M)
·         Resultatet per aktie uppgick till SEK 0,70 (-1,07)
·         Resultat per aktie efter utspädning SEK 0,70 (-1,07)

Q3 2016 (Q3 2015)

·         Nettoomsättningen uppgick till SEK 50,6 M (2,0 M)
·         EBIT uppgick till SEK 33,7 M (-10,9 M)
·         Resultatet per aktie uppgick till SEK 1,32 (-0,46)
·         Resultat per aktie efter utspädning SEK 1,31 (-0,46)

Väsentliga händelser under tredje kvartalet 2016            

·         Saniona och Boehringer Ingelheim tecknade samarbetsavtal inom schizofreni. Saniona kan få upp till 90 miljoner € i milstolpesersättningar, inklusive en förskottsbetalning på 5 miljoner € vid undertecknandet av avtalet. Dessutom är Saniona berättigat att erhålla royalty på den globala omsättningen av samtliga produkter som uppkommer under samarbetet.
·         Tre offentliga bidrag beviljade för forskningsprogram om totalt SEK 5,3 miljoner.
·         Rekryteringen av 60 patienter till Fas 2a-studie för Tesomet inom typ 2-diabetes avslutade.
·         Fördelning av samtliga Sanionas aktier i Initiator Pharma till Sanionas aktieägare föreslogs till en extra bolagsstämma.
·         Styrelseledamot Anker Lundemose avgick från styrelsen.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

·         Fördelning av samtliga Sanionas aktier i Initiator Pharma till Sanionas aktieägare beslutades vid en extra bolagsstämma.
·         Saniona senarelade noteringen på Nasdaq Stockholm efter förhandsbesked från Noteringskommittén.
·         Forskningsmilstolpe på cirka SEK 1,5 miljoner erhölls från Michael J. Fox Foundation for Parkinsons Research.
·         Saniona och Upsher Smith förlängde forskningssamarbetet inom läkemedelsforskning och utvecklingssamarbete avseende neurologiska sjukdomar, och parterna undertecknade avtalet i början av 2016. Saniona räknar med att redovisa ca SEK 7,5 miljoner i intäkter enligt detta avtal under 2017.
·         Saniona lämnade in en ansökan om klinisk prövning i Tjeckien och Ungern för att genomföra en fas 2a-studie med Tesomet i patienter med Prader-Willis syndrom (PWS) under det första halvåret 2017.

Kommentar från vd                                             

"Det viktiga avtalet med Boehringer Ingelheim ger strategisk flexibilitet och möjligheter till investeringar i våra egna program. Tredje kvartalet avslutas med en betydande vinst, vilket tydligt visar på styrkan i vår affärsmodell. Vi fokuserar våra investeringar på Tesomet, som är i fas 2 för typ 2-diabetes. Vår avsikt är att inleda ytterligare en fas 2-studie i patienter med Prader-Willis syndrom inom en snar framtid," säger Jørgen Drejer, vd på Saniona.

Läs rapporten i sin helhet genom att klicka på bifogad pdf nedan.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 november 2016 kl. 08:00 CET.

Om Saniona:

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk Fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbJ. Upsher-Smith Laboratories Inc., Productos Medix, S.A de S.V och Sanionas Bostonbaserade spinout Ataxion Inc. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq First North Premier och har cirka 4 600 aktieägare. Pareto Securities är Certified Adviser för Saniona. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/832b9e46-dc17-499c-b125-7a6d504ac342


Pièces jointes

20161115 - Saniona Q3 Report 2016 - SWE.pdf