Saniona AB: Sanionas ändra namn på Upsher Smith programmet till Proximagen programmet


PRESSMEDDELANDE

18 april 2017

Saniona, ett ledande bioteknikföretag inom jonkanaler, meddelar idag att bolagets partner Proximagen kommer att bli ett helägt dotterbolag i Evenstad-familjens holdingbolag ACOVA. Sanionas samarbete med Proximagen i jonkanalsprogrammet för neurologiska sjukdomar kommer att fortsätta oförändrat. Som en följ af transaktionen, Saniona kommer nu att benämna samarbetet Proximagen-programmet.

"Vi är mycket glada över samarbetet med Proximagen och uppskattar att detta innovativa program är ett högprioriterat upptäcktsprogram inom Proximagen. Vi ser den nya direkta relationen mellan Proximagen och holdingbolaget ACOVA som ett strategiskt viktigt steg för att säkra Proximagens fokus på att utveckla innovativa småmolekylära behandlingar inom CNS (centrala nervsystemet), inflammation och smärta", säger Jørgen Drejer, VD för Saniona.

Evenstad-familjen kommer att fortsätta finansiera Proximagen genom ACOVA, medan den generiska läkemedelsverksamheten Upsher-Smith Laboratories, Inc., som också ägs av familjen, kommer att avyttras.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 april 2017 kl. 17:00 CET.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk Fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbH. Proximagen Ltd., Productos Medix, S.A de S.V och Luc Therapeutics, Inc. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq First North Premier och har cirka 5 000 aktieägare. Pareto Securities är Certified Adviser för Saniona. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com.

Om Proximagen

Proximagen Ltd. ("Proximagen") och dess föregångare har en lång tradition inomupptäckt och utveckling av nya småmolekylära behandlingar, särskilt inom områdena CNS (centrala nervsystemet), smärta och inflammation. Proximagen har en integrerad forskningsanläggning med säte i Cambridge, Storbritannien och ett amerikanskt team för läkemedelsutveckling, projektledning och translationell forskning. Proximagen ägs sedan 2012 av Evenstad-familjen som är långsiktiga investerare inom upptäckt och utveckling av nyskapande småmolekylära behandlingar och läkemedel, ursprungligen som ett helägt dotterbolag till Upsher-Smith Laboratories, Inc.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/10d36281-1187-4c6f-8a55-261683a0830c


Pièces jointes

20170428 - PR - Proximagen - SWE.pdf