Telenor starter nummeropplysning i Tyskland


Telenor vil eie 51 prosent og Viag Interkom 49 prosent av det nye selskapet som skal overta driften av opplysningstjenesten til VIAG Interkom. Telenor eier i dag 10 prosent av Viag Interkom.

Den eksisterende tyske opplysningstjenesten skal videreutvikles, og vil fra neste år bli utvidet med en internasjonal opplysningstjeneste. Det nye selskapet vil drive sin virksomhet fra byen Greifswald i nord-øst Tyskland. I løpet av de neste to årene vil bemanningen komme opp i rundt 300 ansatte.

I tillegg planlegger det nye selskapet å starte med ulike typer informasjonstjenester, telekonferanser og call-senter tjenester.

- For Telenor er dette en viktig og strategisk satsing i et av de mest spennende og hurtig voksende telemarkeder i Europa. Det nye selskapet vil benytte den kompetanse vi har opparbeidet ved den norske Opplysningen. For oss er dette vært prestisjefylt, sier Jon-Arne Bækkelie, ansvarlig for internasjonal forretningsutvikling i Telenors Teleservice.

I Tyskland er markedet for tradisjonelle opplysningstjenester i dag i hovedsak kontrollert av det nasjonale teleselskapet, Deutsche Telekom. Gjennom etableringen av det nye selskapet engasjerer Telenor og VIAG Interkom seg i et nytt vekstmarked. Dette markedet vil utvikle seg fra rene opplysningstjenester til å omfatte ulike informasjonstjenester over telefon.