Nokia sai lähes kuuden miljardin markan GMS-verkkotilauksen Telsimiltä - Nokia Networksin kaikkien aikojen suurin kauppa


Nokia ja turkkilainen matkapuhelinoperaattori Telsim ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen Telsimin GSM-verkon laajennuksesta. Sopimus on noin 900 miljoonan dollardin eli lähes 6 miljardin markan arvoinen ja se on arvoltaan Nokia Networksin kaikkien aikojen suurin kauppa.

Nokia laajentaa Telsimin GSM 900 -verkkoa matkapuhelinkeskuksilla, tukiasemilla, radiolinkeillä sekä Nokia NetAct verkon- ja palvelunhallintaratkaisulla. Lisäksi Nokia toimittaa Telsimille älyverkkoratkaisun, joka lisää ennakolta maksettujen palvelujen kapasiteettia 1,5 miljoonalla tilaajalla. Toimitukset alkavat välittömästi.

Sopimukseen kuuluu myös laaja valikoima verkon rakentamiseen, toteutukseen, optiminointiin, järjestelmäintegraatioon, ylläpitotukeen ja koulutukseen liittyviä asiakaspalveluja.

Telsim on ollut Nokian asiakas vuodesta 1994. Sen GSM-verkossa on noin 3 miljoonaa tilaajaa ja verkko toimii 79 maakunnassa kautta Turkin. Telsim uskoo sekä puhe- että datapalvelujen kysynnän kasvavan voimakkaasti seuraavan kahden vuoden aikana.

Nokia on toimittanut GSM-teknologiaa 94 asiakkaalle 43 maassa.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäjohtaja Arja Suominen
Puh. (09) 5113 8195
Fax (09) 5113 8199

sähköposti: nokia.networks@nokia.com
www.nokia.com


NOKIA


Lauri Kivinen
viestintäjohtaja