Telenors jubileumsgave til Trondheim videreføres


"Trondheim kommune vil satse 12 millioner kroner i løpet av de kommende fire år. Målsettingen er at alle skoler i Trondheim i gjennomsnitt får en PC i hver klasse," sa ordfører Marvin Wiseth. " Vi håper erfaringene fra Trondheim er første steg for resten av landet," sa konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor.

"For teknologihovedstaden Trondheim forplikter en slik gave," sa ordfører Marvin Wiseth under den offisielle presentasjonen av prosjektet på Sunnland ungdomsskole onsdag 19. november. "Det handler om Norges framtid," sa konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor. " Vi ønsker å være med å utvikle «KontaktNett» videre som et verktøy som bør komme alle norske skoler til nytte. Telenor vil arbeide aktivt for et best mulig tilbud for alle norske kommuner," sa Hermansen.

Formålet med «KontaktNett» er at Trondheim kommune og Telenor skal å bidra til å gjøre Trondheim til en foregangskommune for meningsfylt og pedagogisk bruk av datateknologi i skolehverdagen. Prosjektet, som ble igangsatt i januar 1997, skal gi mulighet til å skape kontakt og bygge nettverk mellom ulike grupper - fra klasserommet. Prosjektet har for Telenor hatt en kostnadsramme på ca 2,5 millioner kroner. Telenor har stått for den tekniske løsningen.

De fire skolene som deltar i KontaktNett har hatt ulike målsettinger med arbeidet:

Sunnland ungdomsskole - øke status og kontakt for elever med lese- og skrivevansker
Selsbakk skole - hjemmeside på Internett med egen versjon av Tusenårsjubileet
Furuhaugen skole og oppvekstsenter - IT med fokus på jenter som ressurs
Charlottenlund ungdomsskole - internasjonal kontaktformidling mellom skoler

Internett og videokommunikasjon har vært viktige ingredienser for samarbeid i prosjektet, som har vært under arbeid siden januar i år. Det har vært benyttet en helt ny teknikk med videoserver i tillegg til vanlig internett. Elevene har selv vært med på å fylle nettet med innhold. I «KontaktNett»-basen på internett finnes bl.a en stor base med informasjon om Trondheims historie de siste 1000 år og en ny, internasjonal skoleavis, som ble lansert i dag. For nærmere informasjon, gå inn på KontaktNett.