Widerøe Flyveselskap inngår ASP avtale med Telenor


ASP-løsningen er en av de mest omfattende i Norge og innebærer at Telenor Business Solutions overtar driften av samtlige dataprogrammer som Widerøe har i sin portefølje. Et helt nytt nettverk (WAN) vil bli etablert, og de ulike dataprogrammene vil bli installert i Telenors driftssentre slik at behovene til ulike maskintyper, operativsystemer og databaser blir ivaretatt. Avtalens krav til servicenivå og leveransekvalitet sikrer Widerøe et høyt kvalitetsnivå.

Spennende samarbeid
- Når vi tegner en driftsavtale av denne typen med Telenor er det fordi basis IT-drift ikke er en del av kjernevirksomheten i Widerøe, sier selskapets økonomidirektør Lars Kobberstad.
- Telenor har større ressurser innenfor drift av IT-systemer enn Widerøe, og vi tror at en
slik driftsform blir mer gunstig for oss enn om vi skulle gjort dette selv. Et annet punkt er at avtalen gjør det lettere for oss å oppdatere og utbygge IT-systemene enn tidligere, sier Kobberstad.

- Vi er svært glade for å få kontrakten og ser frem til å samarbeide med Widerøe, sier Tarje Holskil, divisjonsdirektør i Telenor Business Solutions. - Det er en kompleks leveranse og en organisasjon med høye krav til kvaliteten på IT-systemene. Derfor tolker vi det som et kvalitetstegn at vi ble valgt og en bekreftelse på vår solide posisjon i markedet, sier Holskil.

Store selskaper velger ofte ASP
Det siste halve året har Telenor Business Solutions inngått flere store ASP-avtaler der selskapet overtar driftsansvaret for kundenes IT-systemer. Ved årsskiftet inngikk selskapet en avtale med Vesta forsikring på 1250 tilknytningspunkter, og før påske ble det inngått en kontrakt med ISS på ca. 750 tilknytningspunkter.

- En av de viktigste konkurransefordelene til Telenor Business Solutions er at vi har en profesjonell organisasjon med lang erfaring i drift av komplekse datasystemer i store organisasjoner, sier Tarje Holskil, divisjonsdirektør i Telenor Business Solutions. - Det er en klar trend i ASP-markedet at de store organisasjonene som har en bevist IT-strategi, velger ASP løsninger der driftsansvaret er overlatt til andre. For å kunne påta seg denne typen forpliktelser er det nødvendig med lang erfaring og stor kapasitet i infrastrukturen, og det er nettopp der Telenor Business Solutions har sin største konkurransefordel, sier Holskil.

Til red:
Bilde kan hentes på: http://www.telenor.no/pressesenter/galleri/bilder/avtale_telenor_wideroe.jpg
Bildetekst: Fra venstre: leder av Intern Service Seksjon i Widerøe Knut Hagen, økonomidirektør Lars Kobberstad i Widerøe, Trond Kjos salgsdirektør for ASP-tjenesten Login i Telenor og bid manager Arne Breievne i Telenor.