Nokia toimittaa GSM-verkon MegaFonille Pohjois-Kaukasuksen alueelle


Nokia ja Telecominvest Operator Group Venäjältä ovat allekirjoittaneet sopimuksen GSM 900/1800 -verkon toimittamisesta Telecominvestin omistamalle MegaFonille Pohjois-Kaukasuksen alueelle.

MegaFon on Nokialle uusi asiakas ja Nokia on verkon ainoa toimittaja. Sopimukseen kuuluvat runkoverkon, radioverkon ja Nokia Ultrasite-tukiasemien toimitukset.

Toimitukset aloitetaan välittömästi ja verkko otetaan käyttöön v. 2001 jälkipuoliskolla.

'Tämän hetkisessä markkinatilanteessa matkapuhelinoperaattorit valitsevat huolellisesti verkkotoimittajansa, mm. toimitusaikataulut ovat tärkeitä valintakriteerejä. Nokia on ylittänyt odotuksemme sekä tuotteittensa että joustavien toimitusaikataulujensa osalta', sanoo Telecominvestin markkinointi- ja PR-johtaja Andrei Klimov.

'Olemme iloisia saadessamme MegaFonin uudeksi asiakkaaksemme, ja voidessamme samalla jatkaa pitkää yhteistyötämme MegaFonin emoyhtiön Telecominvestin kanssa. MegaFonin valinta osoittaa, että Nokialla on kokemusta ja kykyä työskennellä tehokkaasti asiakkaidensa kanssa. Nopeitten laitetoimitustensa avulla Nokia auttaa MegaFonia ottamaan GSM-verkkon käyttöön menestyksekkäästi ja ajallaan', toteaa Nokian Venäjän alueen johtaja Matti Mäki.

MegaFonin omistaa Mobilcom-Caucas, joka on osa Telecominvest Operator Groupia. Telecominvestillä ja sen tytäryhtiöillä on tällä hetkellä hallussaaan GSM-verkkolisenssejä Venäjän liittovaltion 59 alueelle, joilla asuu yhteensä 84 miljoonaa ihmistä. Nokia ja Telecominvest ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1994.

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com