Endringer i Telenors konsernledelse


Visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas (47) er fra 6. juni i år utnevnt som stedfortredende konsernsjef. Baksaas har vært i Telenorkonsernet siden 1989 og har vært visekonsernsjef og medlem av konsernledelsen siden 1997. Baksaas er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har tilleggsutdannelse fra IMD i Lausanne, Sveits.

Bjørn Formo (52) er med virkning fra 15. juni i år ansatt som konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Telenor ASA. Formo har vært direktør i Norgesledelsen i Telenor siden januar i år. I konsernledelsen vil Formo blant annet få ansvar for utvikling og tilrettelegging av styringsfunksjonene i konsernet og delta i utforming av konsernets strategi. Formo vil også være rådgiver for konsernsjefen og ha ansvar for konsernsekretariatet.

Bjørn Formo er utdannet siviløkonom og har arbeidet i Telenor tidligere, senest som viseadministrerende direktør i Telenor Bedrift fram til 1997. I mellomtiden har han arbeidet som adm. direktør i IT-selskapet WiCom ASA og ledet Telias virksomhet i Norge. Tidligere har han 15 års erfaring fra ledende stillinger i norsk forsikring, blant annet tre år som adm. direktør i Storebrand Skadeforsikring (nå del av If...) og medlem av konsernledelsen i Storebrand.

Konsernledelsen i Telenor består etter dette av konsernsjef Tormod Hermansen, stedfortredende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, visekonsernsjef og CFO Torstein Moland, visekonsernsjef Arve Johansen, konserndirektør og CTO Berit Svendsen, konserndirektør Gun Bente Johansen, konserndirektør Henrik Torgersen, konserndirektør Jan Edvard Thygesen, konserndirektør Stig Eide Sivertsen, konserndirektør Morten Lundal og konserndirektør Bjørn Formo.