ProSafe og Schlumberger bekrefter satsingen i undervanns brønnintervensjonsmarkedet


Basert på den gode mottakelsen selskapets løsning for undervanns brønnintervensjon har fått blant selskapets kunder, har styret i ProSafe ASA besluttet å investere i størrelsesorden USD 25 millioner i MSV Regalia over de neste 9 til 12 måneder i den hensikt at selskapet skal bli en ledende leverandør i det økende undervanns brønnintervensjonsmarkedet. Investeringene vil bli finansiert via selskapets balanse.

ProSafe offentliggjorde i september 2000 at selskapet hadde inngått en samarbeidsavtale med Schlumberger Oilfield Services om undervanns brønnintervensjon. På basis av selskapenes unike posisjoner innen markedet for multiservice fartøyer og brønnintervensjon vil et samarbeid mellom ProSafe og Schlumberger gi en konkurransedyktig løsning som vil kunne bidra til å øke oljeselskapenes produksjon fra eksisterende havbunnsbrønner.

MSV Regalia er en moderne multiservice rigg utstyrt med dynamiske posisjoneringssystemer (DP3), og er fullt utstyrt styrt for å operere på dypt vann i Nordsjøen. ProSafe og Schlumberger vil danne en felle integrert operasjonsenhet som skal tilby alle tjenester i forbindelse med vedlikehold av det stadig økende antall av havbunnsbrønner, herunder kabeloperasjoner, kveilerør, sementering, pumpetjenester, brønnkontroll og brønntesting. Schlumberger vil designe og bygge brønnkontroll- og undervanns intervensjonsutstyret.

Beslutningen om å entre undervanns brønnintervensjonsmarkedet bygger opp under ProSafe's strategi om å utvikle en flåte av multiservice rigger som kan bringe selskapet inn i ledende posisjoner i nye og attraktive vekstsegmenter i den globale olje- og gassindustrien.

ProSafe ASA er et ledende norsk offshore serviceselskap med hovedkontor i Tananger. Selskapet består av tre strategiske forretningsområder; Offshore Support Services som drives fra Aberdeen, Offshore Drilling & Related Services lokalisert i Bergen samt Floating Production (Nortrans) som drives fra Singapore. ProSafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger. Selskapet er videre størst inne plattformboring på norsk kontinentalsokkel samt innehar en ledende posisjon i markedet for flytende produksjon utenfor Nordsjøen. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafe.no.

Schlumberger Oilfield Services, et forretningssegment av Schlumberger Limited (NYSE: SLB), er en ledende leverandør av tjenester og teknologi til den internasjonal petroleumsindustrien. Selskapet har aktiviteter over hele verden med kontorer, operasjonsbaser samt forsknings- og utviklingssentre. Schlumberger er verdensledende innen teknologiske nisjer som spenner fra olje og gass, 'utility', 'semiconductor', 'smart cards', nettverk og Internet. Schlumberger hadde en omsetning på USD 9.61 milliarder i 2000. Ytterligere informasjon er tilgjengelig på www.slb.com.

ProSafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker kode PRS.

Tananger, 8, juni 2001


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

ProSafe
Arne Austreid, Adm. dir. ProSafe ASA,Tlf. 900 77 334
Tryge Arnesen, Direktør ProSafe Well Intervention, Tlf. 901 81 966
Bjørn Henriksen, Direktør Offshore Support Services, Tlf. 900 37 678
Stig Christiansen, Finansdirektør ProSafe ASA, Tlf. 900 85 961

Schlumberger
Kjell-Eril Ostdahl, Vice President and GM Schlumberger Scandinavia, Tlf. 51 946000

Alan Christie, Global Light Intervention Manager, Tlf. +1 713 715 2108