Nokia toimittaa valtakunnallisen TETRA-verkon A.S.T.R.I.D.:lle Belgiaan


Nokia ja belgialainen verkko-operaattori A.S.T.R.I.D. ovat allekirjoittaneet sopimuksen digitaalisen matkapuhelinviestintään tarkoitetun kansallisen TETRA (Terrestrial Trunked Radio System) -verkon toimittamisesta ja käyttöönotosta Belgiassa.

Nokia toimittaa TETRA-verkon KNT-konsortiolle, joka valvoo verkon käyttöönottoa. Sopimukseen kuuluvat keskukset, tukiasemat ja verkonhallintajärjestelmä. TETRA-palvelut ovat jo toiminnassa Itä-Flanderin alueella Belgiassa. Sopimuksen mukaan TETRA-verkko ja sen palvelut tulevat laajenemaan kaikkiin kymmeneen Belgian provinssiin.

Sint-Niklaaksen ja Geraardsbergenin kaupungit Itä-Flandersin alueella olivat ensimmäisiä, jossa TETRA-verkko otettiin viranomais- ja turvallisuusorganisaatioiden käyttöön. Seuraavat maakunnat, jotka ottavat TETRA-palvelut käyttöönsä Belgiassa, ovat Länsi-Flanders ja Henegouwen.

KNT-konsortio valittiin vuonna 1998 Belgian viranomaisverkon toimittajaksi. A.S.T.R.I.D. on Belgian valtion omistama operaattori ja se vastaa Belgian turvallisuusviranomaisten viestintäverkosta.

TETRA-verkko on turvallisuusviranomaisten ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radioverkko, joka tarjoaa viranomaisten viestiliikenteessään tarvitsemat erityisominaisuudet, mm. huippuluokan turvallisuus, nopeat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisointi, hätäpuhelut sekä viesti- ja pakettidatapalvelut.

Nokia on yksi maailman johtavista TETRA-verkkojen ja -päätelaitteiden toimittajista.

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com