Telenor øker farten: tre ganger raskere på nett med mobilen


Tjenesten filter.telenor.no gir markedets raskeste mobilbaserte tilgang til Internett. Akseleratoren fungerer ved at den komprimerer data og fjerner uvesentlig informasjon fra blant annet grafikk på websider.

- Stadig flere kobler seg på Internett ved hjelp av mobiltelefonen, og med en opplevd hastighet på rundt 50-150 Kb/s blir det nå enda enklere og mer effektivt å være på nett uten å være bundet av sted eller tid, sier ass. informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.

Raskere - uansett
Man kan bruke akseleratoren uavhengig av om man kobler seg opp med vanlig GSM, med High Speed eller med GPRS. Tjenesten koster ingenting, og er tilgjengelig for alle som bruker Telenor Mobil Internett (TMI).

På vanlig GSM oppnår man en tredobling i opplevd hastighet. Når filtertjenesten benyttes sammen med High Speed eller GPRS, økes hastigheten med 2,5 ganger.

Tjenesten settes opp ved at man endrer proxy-innstillingene i nettleseren til server filter.telenor.no og port 9080. For å bruke TMI, kobler man seg opp til telefonnummer 915 00 920.