Nye muligheter for innholdsleverandører: Telenor tilbyr posisjonering med SMS


Fra i dag åpner Telenor Mobil for at eksterne innholdsleverandører kan levere SMS-tjenester basert på posisjonering i mobilnettet. Dette betyr at posisjoneringsdata fra Telenor Mobils nett kombineres med kartdata hos for eksempel Pocket IT for å fortelle brukeren hvor han eller hun befinner seg og hvor for eksempel nærmeste kaffebar er. Nøyaktigheten på posisjoneringen er i dag på noen hundre meter i byområder.

Telenor Mobil har siden høsten 1999 lagt til rette for at tredjepart skal kunne levere tjenester gjennom mobilnettet og få inntekter fra det. Omsetningen på dette markedet har økt kraftig og det kommer stadig nye tjenester.

-Utviklingen har vist at dette var rett vei å gå. Norge er nå en av verdens ledende nasjoner innen utviklingen av tjenester for mobiltelefoner. Dette skjer ikke minst takket være samarbeidet mellom mobiloperatørene og innholdsleverandørene, sier direktør for eksternt tjenestemarked i Telenor Mobil, Lars Christian Iuel.

Før en tar i bruk de nye lokasjonstjenestene må en sende POS START til 1999 for å bekrefte at en aksepterer at Telenor Mobil utleverer lokasjonsinformasjon til innholdsaktører. Det er kun når brukeren sender inn en tekstmelding med bestilling av en lokasjonstjeneste at innholdsleverandøren kan posisjonere brukeren.

Se www.hvor.no eller www.pocket-it.com for mer informasjon om tjenestene fra Pocket IT, og http://cpa.telenor.no for mer informasjon om Telenor Mobils tilbud til innholdsleverandører.


Om Telenor Mobil
Telenor Mobil er et selskap i Telenor Mobile, og er Norges største mobiloperatør. Per 31.12.2000 hadde Telenor Mobil 2,3 millioner mobilkunder og i år 2000 hadde selskapet en omsetning på 9,1 milliarder kroner. Telenor Mobil har 1300 medarbeidere fordelt på 20 steder rundt i landet. Selskapet har som mål å være ledende på utvikling av nye mobile kommunikasjonstjenester, og satser sterkt på mobilt internett gjennom portalen djuice.no.