Net Insight levererar mer utrustning till Tele2:s medienät


TV 4:s nät, som redan binder samman huvud- och lokalstudio i Stockholm med TV 4:s lokala tv-station i Göteborg, utökas till att även omfatta Köpenhamn, Malmö och Sundsvall. Tele2 påbörjar samtidigt utbyggnad till ett antal nya kunder och inspelningsplatser med återkommande behov av videotransport.

- Det här är mycket positivt. Tele2:s lansering av tjänsten "Media HighSpeed" och satsning på ett nationellt medienät har givit resultat. Fler aktörer, så som medie-, spel- och underhållningsföretag har nu insett fördelarna, och TV 4:s beslut att koppla upp fler städer är ett bevis på att vår teknik håller både ur kvalitets- och kostnadshänseende, säger Tomas Duffy, VD Net Insight.

Köpet av nätverksutrustning utgör det andra avropet enligt det ramavtal som tidigare tecknats mellan Net Insight och Tele2.

Kort om medienät
Med Net Insights plattform Nimbra går det att skicka data och videosignaler i realtid över fibernät, komprimerat i form av IP-trafik eller som okomprimerad 270 Mbit/s video. På så sätt kan film- och TV-bolag digitalisera sin produktionsprocess, hela vägen från kamera fram till distribution. Tekniken reserverar den bandbredd som behövs hela vägen genom nätet, vilket gör det möjligt att också garantera 100-procentig tjänstekvalitet för alla typer av strömmande media.

För mer information, kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net
Carolen Ytander, informationschef, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 50, e-post: carolen.ytander@netinsight.net