Se bortekampen hjemme

Fornebu, NORWAY


  
Norges Fotballforbund (NFF) som har solgt fjernsynsrettighetene, gleder seg over at enda flere vil kunne få se tippeligafotball. Spesielt blant bortelagenes ivrige tilhengere, ventes den rekordbrede dekningen å få god mottagelse.
 
" Å få så mange Tippeliga-kamper på betal-TV, ser vi som positivt. Erfaringer fra andre land viser at den nye tv-virkeligheten bare øker oppslutningen om fotball," sier daglig leder Boye Skistad i Norsk Toppfotball. Norsk Toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene i Tippeligaen.
 
TV2 og NRK kjøpte i februar fjernsynsrettighetene til Tippeligaen. Betal-TV rettighetene ble solgt videre til Telenor Plus, som samarbeider med både rikskringkasterne og en rekke distributører for å tilby et nytt og bredt fotballprodukt.
 
Fra 21. juli og utover høsten skal det sendes tre Tippeliga-kamper på søndager pluss alle mandagskampene på betal-TV. Norske husstander som er kabel-TV-kunder hos UPC eller Telenor Avidi eller har egen parabolantenne og er Canal Digital-abonnent, får muligheten til å følge Tippeliga-oppgjørene på betal-TV. De sportsinteresserte TV-seerne vil kunne velge Tippeliga-billett for å få med seg alle kampene. Denne sesongbilletten koster 799 kroner hos alle de tre distributørene. Canal Digital og Telenor Avidi tilbyr også Dagsbillett søndag til 99 kroner eller Dagsbillett mandag til 69 kroner, mens UPC har rundebilletter til 139 kroner for de fire kampene lørdag og søndag.
 
"For oss er det en morsom utfordring å være med å gi sportsglade TV-seere rekordmange kamper fra norsk toppfotball. Vi vet at mange av våre kunder er idrettsinteresserte," sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Norge. Canal Digital er den største av de tre betal-TV-distributørene som tilbyr Tippeligaen.
 
Alle kampene som skal sendes på betal-TV skal produseres av TV2s produksjonsselskap Outside Broadcast Team (OB Team). Hver Tippeliga-runde vil rundt 40 mennesker jobbe med OB Teams fjernsynsproduksjon av alle kampene.
 
"Tippeliga-produksjonen for betal-TV er et stort løft. Dette blir svært spennende," sier administrerende direktør Bjørnar Nordahl i OB Team.
 
Tippeligakampene som sendes på betal-TV skal også tilbys på web TV. TV2.no, NRK.no og iCanal skal vise kamper live. Kundene vil i tillegg kunne kjøre sine egne repriser, studere taktikken og  ta vare på de mest spennende situasjonene. På WebTV blir det tre billett-typer: Dagskort til 30 kroner, Ukeskort til 90 kroner og Sesongkort til 900 kroner.


Hvilke kamper som skal sendes på Betal-TV, NRK og TV2 fra de neste rundene bestemmes og offentliggjøres senere. Det er imidlertid klart at fire kamper fra hver runde sendes på Betal-TV hos Canal Digital, UPC og Telenor Avidi.