Telenor øker kapasiteten under Norway Cup: 16.500 mobilsamtaler i timen på Ekebergsletta


– Det er på selve Ekebergsletta behovet for stor kapasitet er størst. Vi femdoblet kapasiteten i år 2000 og økte med 50 prosent i fjor, men vi forventer altså et enda større behov i år, forklarer distribusjons- og dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.
 
Kapasiteten er øket i området mellom Simensbråten, Ekeberg skole, Ekeberg camping, Ekeberghallen, tivoliområdet og sydover mot Holtet. I tillegg er kapasiteten tilpasset ved de andre store banene Norway cup skal benytte.
 
Aldersgruppen som deltar i Norway Cup er flittige brukere av mobiltelefon. Mer enn ni av ti ungdommer mellom 15 og 19 år har mobil, og rundt 80 prosent av Norges befolkning bruker i dag mobiltelefon. Derfor har Telenor Mobil forberedt seg på at mobilbruken blir minst like høy som i fjor.
 
– Mobilkapasiteten på Ekebergsletta er nå svært høy, og det skal derfor være uproblematisk å bruke mobiltelefonen på arrangementsområdene. Men vi kan ikke garantere at nettet ikke blir fullt dersom ”alle” forsøker å ringe samtidig. Rådet er å gjøre en nytt forsøk umiddelbart dersom man får opptattsignal eller feilmelding – da vil det sannsynligvis gå i orden, sier Bjørn Amundsen.
 
For  ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Distribusjons- og dekningsdirektør Bjørn Amundsen, tlf. 900 21 000
Ass. informasjonssjef  Esben Tuman Johnsen, tlf. 905 08 400