Økt mobilkapasitet på Quartfestivalen


"Vi kan i år avvikle hele 80 000 samtaler i timen. Dette er økning på over 30 prosent i forhold til 2002. Når det gjelder tekstmeldinger, så kan vi håndtere flere hundre tusen meldinger i timen. Kapasiteten er også tilpasset med tanke på sending av bilder via mobilen, MMS," sier Esben Tuman Johnsen, assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil.
 
"Totalt er det i drift 44 basestasjoner rundt festivalområdet. Det er dessuten utplassert fire mobilvogner, både på selve Odderøya og på Egsjordet ved Quart-campen," forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen.
Telenor Mobil tilbyr også i år samtlige mobilbrukere gratis lading av mobiltelefoner på Eg camping, ved standen på Gravane og på Odderøya.
 
"Mobilkapasiteten på Quart er nå svært høy, og det skal derfor være uproblematisk å bruke mobiltelefonen på festivalområdene. Men vi kan ikke garantere at nettet ikke blir fullt dersom "alle" forsøker å ringe samtidig. Rådet er å gjøre et nytt forsøk umiddelbart dersom man får opptattsignal eller feilmelding - da vil det sannsynligvis gå i orden," sier Esben Tuman Johnsen.
_________________________________________________________________________