Eolus säljer vindkraftsanläggning till Landstinget Blekinge

Hässleholm, SWEDEN


Hässleholm, 2013-12-06 16:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --
 

Eolus Vind AB och Landstinget Blekinge har idag undertecknat ett köpeavtal avseende 1,25 nyckelfärdigt vindkraftverk i vindpark Rockneby.

Affären har föregåtts av en upphandling där Eolus anbud avseende 1,25 verk av modell Vestas V100 1,8 MW i Rockneby i Kalmar kommun var det som bäst svarade mot de uppställda kriterierna.

-Vi är stolta över att kunna leverera en anläggning som bidrar till att leverera grön el till Landstinget Blekinge och som lever upp till de krav som landstinget har säger Hans-Christian Schulze, vice VD och försäljningschef för Eolus Vind AB.

Landstinget Blekinge kommer att tillträda sin del av vindpark Rockneby den 1 februari 2014. Rockneby vindpark består av fem stycken vindkraftverk driftsatta under sommaren 2012 och bland de andra ägarna finns Kalmar kommun.

-Vi känner oss mycket nöjda med samarbetet med Eolus Vind AB som har varit professionella och tillmötesgående. En förutsättning för oss har varit en anpassningsbar lösning som uppfyller våra krav och behov, vilket Eolus har levererat på bästa sätt säger Per Johansson Förvaltningschef Landstingsservice.

För ytterligare information kontakta:
Hans-Christian Schulze, Vice VD Eolus Vind AB, telefon 010-199 88 05
Johan Hammarqvist, kommunikationschef Eolus Vind AB, telefon 010-199 88 10

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Sveriges ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden och Baltikum. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid etableringen av över 420 av de cirka 2 500 vindkraftverk som idag finns i Sverige. Eoluskoncernen äger och förvaltar för närvarande 43 vindkraftverk med en installerad effekt på 63 MW och en beräknad årlig produktion på ca 154 GWh miljövänlig el.

Eolus Vind AB har cirka 3 100 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på NASDAQ OMX First North med Erik Penser Bankaktiebolag som certified adviser.


För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com


Attachments

131206 Pressmeddelande Eolus säljer vindkraftanläggning till Landstinget Blekinge.pdf