Arcoma AB : Arcoma erhåller förnyat marknadsgodkännande för röntgensystemet Intuition i Kina


24 mars 2015

PRESSRELEASE

Arcoma har erhållit ett förnyat regulatoriskt marknadsgodkännande för Intuition i Kina. Marknadsgodkännandet utfärdas av China Food and Drug Administration (CFDA) och avser Intuitionplatformen. Godkännandet gäller i 5 år från utfärdandet. I Arcomas nya godkännande har produktspecifikationen utökats och täcker nu fler konfigurationer än tidigare vilket ger ökad flexibilitet att möta marknadens krav i kommande upphandlingar.

"Det är glädjande att vi erhållit en förlängning och utökning av vårt certifikat för den Kinesiska marknaden. Processen för produktgodkännande i Kina är komplicerad och mycket noggrann vilket ofta medför att processen tar avsevärd tid att komma igenom. Nu har vi säkrat tillgång till denna viktiga marknad i ytterligare 5 år" säger Peter Reinli, VD på Arcomas Hong Kong baserade dotterbolag IMIX ADR Ltd.

Om ARCOMA AB:  Arcoma, med över 40 års samlad erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalité och avancerad teknik. Arcomas produkter erbjuder den senaste digitala bildtekniken kombinerat med tekniskt avancerade rörliga positioneringssystem, vilket tillsammans med ergonomisk skandinavisk design, erbjuder kunden kompletta, konfigurerbara och funktionella digitala röntgensystem. Bolagets produkter säljs via återförsäljare samt via OEM-kunder och det finns idag över 2 000 av Arcomas röntgensystem installerade i hela världen. Arcomas halvautomatiska takhängda röntgensystem Intuition är bolagets mest flexibla produkt och kan installeras i små rum och byggnader med låg takbärighet. Arcoma är listat på NASDAQ OMX First North. Certified Adviser är Sedermera Fondkommission AB.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Salomonson, VD Arcoma AB

Tel: 0470-70 69 11  

E-mail: jonas.salomonson@arcoma.se 


Attachments

Pressrelease Intuition Kina