Arcoma AB : Arcoma AB föreslår beslut om företrädesemission om 19,6 MSEK


DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I USA, AUSTRALIEN, JAPAN, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, HONG KONG ELLER KANADA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV INFORMATIONEN INTE SKULLE VARA FÖRENLIG MED TILLÄMPLIGA FÖRESKRIFTER.

Pressmeddelande den 31 augusti 2015

Styrelsen i Arcoma AB (publ) ("Arcoma" eller "Bolaget") har den 28 augusti 2015 beslutat att kalla till extra bolagsstämma den 15 september 2015 och föreslagit att bolagsstämman beslutar att genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare om 19,6 MSEK. Företrädesemissionen är säkerställd upp till cirka 87 procent via teckningsförbindelser och emissionsgarantier, motsvarande cirka 17 MSEK. Teckningskursen i emissionen är 5,50 SEK.

Bakgrund och motiv i sammandrag
Arcoma skapar innovativa digitala röntgensystem vilka ger sjukvården förutsättningar för att använda sina resurser optimalt och korta ledtiden mellan diagnos och behandling av patienter. Arcoma har de senaste åren utvecklat och lanserat nya förbättrade versioner av sina två huvudsystem, Precision och Intuition, som främst säljs med Canons digitala paneler. De nya versionerna har mottagits mycket väl av marknaden och säljs idag genom Canons återförsäljare i Europa och utvalda länder i Asien samt som OEM-produkter till Canon USAs dotterbolag, Virtual Imaging Inc.. Arcoma har även breddat sin produktportfölj genom att lansera bord för både urologi- och vaskulära undersökningar.

Fokus för Arcoma framgent är att expandera sin försäljning via distributörer i länder där Bolaget idag inte är representerade genom distributörssamarbete med Canon. För att möjliggöra en sådan marknadsexpansion utvecklar Bolaget nu nästa generation av Precision, kompatibel med fler märken av detektorer för att komplettera dagens produktutbud och ge Arcoma möjlighet att erbjuda kompletta system till marknader där Bolaget inte har tillgång till märkesåterförsäljare eller tillräcklig marknadsnärvaro via OEM-kunder.

Arcoma avser att via företrädesemissionen anskaffa kapital för att i första hand slutföra utvecklingen och den nödvändiga regulatoriska testningen av Precision för märkesoberoende återförsäljare. Medel från emissionen kommer även att investeras i marknadsaktiviteter och regulatoriska tillstånd i de länder Bolaget kommer introducera produkten, samt stärka Bolagets balansräkning ytterligare inför den planerade expansionen.

Villkor och utförligare information om nyemissionen
Styrelsen i Arcoma beslutade den 28 augusti 2015 att kalla till extra bolagsstämma den 15 september 2015 och föreslå att bolagsstämman beslutar om en nyemission av högst 3 556 693 aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Arcomas befintliga aktieägare kommer att erhålla teckningsrätter för teckning av aktier i förhållande till det antal aktier de äger på avstämningsdagen den 22 september 2015. För varje aktie i Arcoma som innehas på avstämningsdagen erhålls en (1) teckningsrätt. Två (2) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie till teckningskursen 5,50 SEK per aktie. Vid full teckning tillförs Bolaget cirka 19,6 MSEK före emissionskostnader. Företrädesemissionen är säkerställd upp till cirka 87 procent via teckningsförbindelser och emissionsgarantier, motsvarande cirka 17 MSEK (för mer information, se nedan).

Om inte samtliga aktier tecknas med stöd av teckningsrätter ska tilldelning av resterande aktier inom ramen för emissionens högsta belopp ske:                      i första hand ske till de som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter (oavsett om de var aktieägare på avstämningsdagen eller inte) och som anmält intresse för teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro-rata i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en av de som anmält intresse att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter utnyttjat för teckning av aktier; i andra hand ske till annan som tecknat aktier i emissionen utan stöd av teckningsrätter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro-rata i förhållande till det antal aktier som tecknaren totalt anmält sig för teckning av; och i tredje hand ske till de som har lämnat emissionsgarantier avseende teckning av aktier, i proportion till sådana garantiåtagande. I den mån tilldelning i något led enligt ovan inte kan ske pro rata ska tilldelning ske genom lottning.

Preliminär tidplan för företrädesemissionen

  • 15 september - extra bolagsstämma beslutar om företrädesemissionen
  • 18 september - prospekt beräknas offentliggöras
  • 18 september - sista dag för handel inklusive rätt att erhålla teckningsrätter
  • 21 september - aktien handlas exklusive rätt att erhålla teckningsrätter
  • 22 september - avstämningsdag för deltagande i företrädesemissionen
  • 25 september - 9 oktober - teckningsperiod
  • 25 september - 7 oktober - handel med teckningsrätter på Nasdaq First North
  • 15 oktober - beräknad dag för offentliggörande av utfall

Aktier och aktiekapital
Företrädesemissionen innebär en ökning, vid full teckning, av aktiekapitalet med högst 7 113 386 SEK, från 14 226 772 SEK till högst 21 340 158 SEK, genom nyemission av högst 3 556 693 aktier, envar med ett kvotvärde om 2,00 SEK.

Teckningsförbindelser och emissionsgarantier
I samband med företrädesemissionen har Arcoma erhållit teckningsförbindelser från Bolagets största aktieägare, Sunstone Life Science Ventures Fund II K/S och Linc Invest AB samt Vixco Capital AB (helägt av styrelseledamoten Mats Thorén). Teckningsförbindelser uppgår sammanlagt till 8,7 MSEK, motsvarande 44,5 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har Bolaget ingått avtal om emissionsgarantier med en befintlig aktieägare och ett antal externa investerare innebärande att Företrädesemissionen är säkerställd upp till högst 17 MSEK eller 87 procent genom tecknings- och garantiåtaganden. Den befintliga aktieägaren erhåller ingen ersättning för sitt garantiåtagande.

Extra bolagsstämma den 15 september 2015
Företrädesemissionen kräver att extra bolagsstämma den 15 september 2015 beslutar om genomförande av företrädesemissionen. Kallelse till bolagsstämman pressmeddelas separat.

Rådgivare
Finansiell rådgivare till Bolaget i samband med företrädesemissionen är Erik Penser Bankaktiebolag, som även
agerar emissionsinstitut. Legal rådgivare till Bolaget är Setterwalls Advokatbyrå AB.

VIKTIG INFORMATION
Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier, teckningsrätter eller andra värdepapper i Arcoma. Inbjudan till berörda personer att teckna aktier i Arcoma kommer endast att ske genom det prospekt som Bolaget beräknar kunna offentliggöra omkring den 18 september 2015.

Detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA, Australien, Japan, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, Hong Kong, Kanada eller annan jurisdiktion där sådan åtgärd helt eller delvis är föremål för legala restriktioner, eller skulle kräva ytterligare prospekt, registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte heller vidarebefordras eller reproduceras på sätt som står i strid med sådana restriktioner eller skulle innebära sådana krav. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inga teckningsrätter, betalda tecknade aktier eller aktier har registrerats, och kommer inte att registreras, enligt United States Securities Act från 1933 ("Securities Act") eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och får inte erbjudas, tecknas, utnyttjas, pantsättas, säljas, återförsäljas, levereras eller överföras, direkt eller indirekt, inom USA.

Detta pressmeddelande kan innehålla viss framåtriktad information som återspeglar Sanionas aktuella syn på framtida händelser samt finansiell och operativ utveckling. Ord som "avses", "bedöms", "förväntas", "kan", "planerar", "uppskattar" och andra uttryck som innebär indikationer eller förutsägelser avseende framtida utveckling eller trender, och som inte är grundade på historiska fakta, utgör framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur förenad med såväl kända som okända risker och osäkerhetsfaktorer eftersom den är avhängig framtida händelser och omständigheter. Framåtriktad information utgör inte någon garanti avseende framtida resultat eller utveckling och verkligt utfall kan komma att väsentligen skilja sig från vad som uttalas i framåtriktad information.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Salomonson, VD Arcoma AB

Tel: 0470-70 69 11  

E-mail: jonas.salomonson@arcoma.se 


Attachments

Arcoma AB föreslår beslut om företrädesemission om 19,6 MSEK