Arcoma AB : Arcoma organiserar om verksamheten och kostnadseffektiviserar


13 april 2016

PRESSRELEASE

Arcoma  organiserar om verksamheten och kostnadseffektiviserar

Arcoma organiserar om verksamheten i Växjö och varslar för att möta en förändrad produktmix. Den nya organisationen kommer vara bättre anpassad till Arcomas framtida marknadssatsningar där distributionsförsäljningen står för en större del av bolagets omsättning.

Arcoma har under senaste året sett försäljningen till OEM-kunder minska. Försäljningen av bolaget egna röntgensystem och patientpositioneringsbord har samtidigt ökat i omfattning men inte tillräckligt för att väga upp minskningen i försäljning till OEM-kunder. Den förändrade produktmixen och lägre försäljningsnivån skapar förutsättningar för att minska bolagets fasta kostnader.

Bolaget ser därför över organisationen och kostnaderna anpassas till den nya inriktningen. Arcoma har beslutat varsla 12 av bolagets anställda om uppsägning. Varslet berör 7 tjänstemän och  5 kollektivanställda.

Fokus kommer nu att ligga på att utveckla den egna distributionskanalen samt ett fåtal utvalda OEM-kunder med goda förutsättningar för tillväxt.

Den första MBL-informationen med anledning av omorganisationen och varslet har redan hållits. MBL-förhandlingarna om uppsägningar inleds omgående.

Om Arcoma

Arcoma, med lång erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalitet och avancerad teknik. Arcomas produkter erbjuder den senaste digitala bildtekniken kombinerat med tekniskt avancerade rörliga positioneringssystem, vilket tillsammans med ergonomisk skandinavisk design, erbjuder kunden kompletta, konfigurerbara och funktionella digitala röntgensystem. Bolagets produkter säljs via återförsäljare samt via OEM-kunder och det finns idag över 2 500 av Arcomas röntgensystem installerade i hela världen. Arcoma är listat på NASDAQ OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Salomonson, VD Arcoma AB

Tel: 0470-70 69 11,   E-mail: jonas.salomonson@arcoma.se 


Attachments

Arcoma  organiserar om verksamheten och kostnadseffektiviserar