Fler produkter ur Ellens sortiment lanseras nu i Schweiz

Stockholm, SWEDEN


Danderyd, 2017-04-25 08:02 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellens distributör Dolsan har idag lagt en order på två av Ellens nya produkter, Aqua block tampongen och Intim deo. Dolsan står årligen för fem procent av Ellens omsättning och är Ellens femte största distributör. I och med denna lansering marknadsför Dolsan nu hela Ellens produktsortiment.

Dolsan har också en webbshop där alla Ellens produkter säljs. Lanseringen av Aqua block tampongen och intim deo sker initialt i webbshopen. Övriga produkter från Ellen säljs hos apotek och drugstores.

Dolsan har under lång tid sålt Ellens probiotiska tampong. 2015 lanserades den probiotiska intimkrämen och pH Control som är ett vaginalt självtest för att kontrollera pH balansen. 2016 lanserades Ellens intim foam. Intim foamen och intim deon innehåller båda två salvia som har en bakteriedödande effekt. Båda produkterna kan användas av både kvinnor och män i alla åldrar. Aqua blocken är en tampong med en vattenförhindrande konstruktion som stoppar vatten från att komma in i kvinnan via vagina. Genom sin konstruktion så förhindrar den att kvinnor i samband med bad i hav eller bassäng får in bakterier och andra oönskade partiklar, som kan vara skadligt för dem. Kvinnor som är känsliga för vaginala infektioner bör därför alltid bada med en aqua block tampong oavsett om de menstruerar eller ej.

”Vi är mycket glada över att Dolsan nu lanserar både intim deon och aqua block tampongen. Det innebär att Ellen nu kan erbjuda hela vårt produktsortiment på den schweiziska marknaden ”säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på Ellen AB.

 

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

 Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 april 2017 kl 08.00 CET.

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bbgolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com


Attachments

20170425 Pressmeddelande Schweiz.pdf