Danderyd, 2017-09-14 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellen AB och AB Nestor har slutit ett rådgivningsavtal där konsult Arne Kullgren ska vara Ellen behjälplig med sin expertis i produktutvecklingsfrågor.

Arne Kullgren har lång erfarenhet av produktutveckling och produktion av egenvårdsprodukter. Lactacyd och Lactal Balans är produkter som Arne har varit med att ta fram och producera i sin fabrik. Fabriken sålde Arne Kullgren 2011 till BBI Health care och Lactal balans såldes till konsument genom Antula som distributör och senare blev det Meda som blev distributör.

Ellen arbetar för att bredda produktportföljen inom intimhälsa. I dag har Ellen en produktportfölj bestående av sex produkter som vänder sig till kvinnor i olika åldrar. Ellen planerar nu att både utöka produktportföljen till fler produkter men också till fler målgrupper, t.ex män, barn och att bli en intressant leverantör av produkter mot inkontinens.

”Arne ska nu genom att vara vår rådgivare i produktutvecklingsfrågor stödja oss i vårt arbete att bredda produktportföljen. Detta initiativ är ett led i den strategi som styrelsen har fattat beslut om och som bolaget nu arbetar aktivt med. Han kommer att arbeta med Ellen med en timersättning.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på Ellen AB.

 

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.
För ytterligare information: www.ellenab.com