PledPharmas CFO lämnar bolaget i december 2017

Stockholm, SWEDEN


Stockholm, 2017-09-15 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
PledPharma AB meddelar idag att Michaela Gertz har beslutat att lämna bolaget efter sju år som ekonomi- och finansdirektör, CFO.

Michaela Gertz ingår i PledPharmas ledning och har varit anställd sedan 2010. Hon lämnar sin position i december 2017.

”PledPharma har genomgått en tillväxtresa från ett projekt i tidig klinisk fas till ett bolag med två projekt i klinisk fas varav ett är på väg in i registreringsstudier. Michaela har varit en viktig del av den företagsledning som skapat PledPharma och jag vill rikta ett stort tack till henne för värdefulla insatser och önska henne all framgång i sin fortsatta karriär”, säger PledPharmas vd, Nicklas Westerholm.

”Det har varit fantastiskt och lärorikt att under sju år få vara med och bidra till PledPharmas utveckling, inte minst i samband med bolagets börsnotering. Nu ser jag fram emot att använda min erfarenhet för en ny, spännande utmaning”, Michaela Gertz, CFO PledPharma.

Processen att utse en efterträdare har inletts. 

 

För ytterligare information kontakta:

Nicklas Westerholm, Verkställande direktör

Tel. 073 354 20 62

nicklas.westerholm@pledpharma.se


Michaela Gertz, Finansdirektör

Tel. 070 926 17 75

Michaela.gertz@pledpharma.se

 

PledPharma i korthet 

PledPharma utvecklar nya läkemedel som syftar till att skydda kroppen mot oxidativ stress – ett potentiellt handikappande och ibland livshotande tillstånd som kan orsakas av bland annat cellgiftsbehandling och paracetamolförgiftning. Bolagets längst framskridna projekt PledOx® utvecklas för att minska nervskador i samband med cellgiftsbehandling. En fas II studie har genomförts och utgör nu grunden för den fortsatta utvecklingen. Aladote® utvecklas för att minska risken för akut leversvikt i samband med paracetamolförgiftning. PledPharma (STO:PLED) är listat på Nasdaq First North. Erik Penser Bank är Certified Adviser (tfn 08-463 80 00). För mer information, se www.pledpharma.se

 


Attachments

PledPharmas CFO lämnar bolaget 170915.pdf