Ellen har idag tecknat av tal med MedicaNatumin om samarbete om utveckling av en ny intimhälsoprodukt för både kvinnor och män. Produkten kommer att innehålla MedicaNatumins patenterade teknologi. Produkten planeras att lanseras före sommaren 2018.

MedicaNatumins patenterade teknologiplattform är lämplig för att utveckla produkter inom hudvård, som både är snälla mot huden och erbjuder skydd, och då särskilt passande för kosmetiska intimhälsoprodukter.
Ellen och MedicaNatumin ska nu gemensamt utveckla en produkt som medför att produktfamiljen runt intimate cleansing foam och intimate deo växer.

MedicaNatumin är ett svenskt innovativt forsknings- och utvecklingsföretag med egen produktionskapacitet för produkter inom hälsovård. MedicaNatumin AB (publ) är listade på Nordic MTF, Nordic Growth Market (MEDNA MTF).

Vårt samarbete med MedicaNatumin gör det möjligt att använda oss av patenterad teknologi för att utveckla produkter inom vårt huvudsegment med kundens behov i fokus. Arbetet med att ta fram produkten för att kunna lansera den först på den svenska marknaden före sommaren pågår nu med högsta hastighet”, säger Jenny Fingal, VD Ellen AB

För ytterligare information:

Jenny Fingal, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellenab.com

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.
För ytterligare information: www.ellenab.com 

http://prlibrary-eu.nasdaq.com/Resource/Download/ad681821-7a0b-4a50-9eb8-4cc349c6ac31