Timo Kiiveri utsedd till Fingrids ledningsgrupp


Fingrid Oyj
Börs meddelande 31.1.2019 kl. 9.30 (EET)

DI, MBA Timo Kiiveri har utsetts till direktör och medlem av det finska stamnätsbolaget Fingrid Oyj:s ledningsgrupp från och med 1.7.2019. Han kommer att ansvara för bolagets egendomsförvaltning och börjar i företagets tjänst i slutet av våren.

Kiiveri (f. 1967) kommer närmast från Empowers koncernledning, där han ansvarar för affärsområdet Power och den baltiska verksamheten. Innan dess arbetade han på Fingrid som projektledare med ansvar för bland annat HVDC-enheten.


– Fingrid välkomnar Timo Kiiveri tillbaka till stamnätsbolaget. Han är en erfaren företagsledare med bra samarbetsförmåga, som inspirerar andra och som känner till bolaget sedan tidigare, kommenterar verkställande direktör Jukka Ruusunen.


– Det är en glädje att bli en del av ett så bra team och bolag, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla stamnätet. Fingrid har betydande investeringar framför sig och ny IoT-teknik erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter inom nätunderhåll, konstaterar Timo Kiiveri.


Kiiveri tar över efter direktör Kari Kuusela som går i pension 1.7.2019. Fingrid vill tacka Kuusela för över 20 års tjänst i bolaget. Kuusela har gjort ett livsverk inom utveckling av det finska stamnätet.

Mer information: 

Verkställande direktör Jukka Ruusunen, Fingrid Oyj 
tfn +358 40 593 8428