Iconovos inhalator får positivt besked från Europeiska Patentorganisationen


Europeiska Patentorganisationen, EPO, har meddelat att de avser att godkänna (Intention to Grant) ett patent avseende Iconovos inhalatorplattform, ICOcap. Iconovo har sedan tidigare ett godkänt svenskt patent på ICOcap men detta är det första i Europa. ICOcap är den inhalator som kommer att användas i Iconovos nya satsning på egenutvecklade läkemedelsformuleringar. 

”Detta är ett mycket viktigt patent som nu kommer att bli godkänt. ICOcap är den inhalator som vår partner Stevanato tillverkar och marknadsför globalt. Vi har fått ett fantastiskt gensvar från marknaden på ICOcap och Stevanato håller nu på att bygga upp tillverkningskapaciteten. Tillsammans med våra nya egenutvecklade läkemedelsformuleringar blir detta vår nästa stora inkomstkälla”, säger Orest Lastow, VD.

För ytterligare information kontakta, vänligen kontakta:
Orest Lastow, VD, orest.lastow@iconovo.se, mobil: 076-5422220

Om Iconovo AB
Iconovo grundades 2013 av personer med lång erfarenhet inom inhalationsutveckling. Bolaget utvecklar inhalatorer med tillhörande läkemedelsberedning som främst används för att behandla astma och KOL men Iconovo besitter även kompetens att utveckla produkter för nya typer av inhalerade läkemedel som tex vacciner.
Genom att samarbeta med Iconovo kan läkemedelsföretag och generikabolag få tillgång till en komplett läkemedelsprodukt och slipper därmed de komplicerade och kostsamma tidiga stegen i utvecklingsfasen. Iconovo licensierar ut sina patenterade produkter till sina kunder och erbjuder en snabbare väg till inhalationsmarknaden med lägre risk och till en lägre kostnad.

Mer information om verksamheten finns på www.iconovo.se. Företaget är baserat i Lund och Iconovos aktie (ticker ICO) är noterad på Nasdaq First North, Stockholm sedan 6 april 2018. 
Certified Adviser Erik Penser Bank
Telefon 08-463 83 00
Email: certifiedadviser@penser.se