ALM Equity och Björn Ulvaeus byggstartar unikt hotell i Västervik

Stockholm, SWEDEN


2019-04-26
ALM Equity (30% ägarandel) och Björn Ulvaeus byggstartar ett flytande hotell i projekt Slottsholmen i Västervik. Byggstarten är del i den fortsatta utvecklingen av Slottsholmen som mötesplats för Västerviksborna samtidigt som det ska bli en destination för besökare från när och fjärran. Utöver det färdigställda huset på land som innehåller restaurang, konferens, eventlokaler, boutiquehotell och bostäder, så kompletteras nu visionen med ett flytande hotell. Utvecklingsarbetet omfattar även renovering av Varmbadhuset där ett nytt spa, med tillgänglighet för allmänheten, ska byggas. Satsningarna på Slottsruinområdet och Slottsholmen Marina fortsätter och brygganläggningen runt Slottsholmen kommer att förses med ett flytande hamnkontor med en serviceanläggning i toppklass.
Hotellet är ritat av SandellSandberg och byggnaden uppförs med träfasad på en flytande ponton. Inredning av rummen står Mod arkitekter för. Totalt rymmer hotellet 33 rum om 755 kvm i två plan och på det nedre planet kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen. Taket blir täckt med solceller och den redan befintliga bergvärmeanläggningen på land nyttjas för uppvärmning. Dessutom kommer en modern avsaltningsanläggning driven av solcellerna på hotelltaket att installeras för att säkra vattentillgången för Slottsholmen i händelse av låga grundvattennivåer underkommande varma och torra somrar.

Entreprenör är 2A Entreprenad och byggnationen förväntas färdigställas i slutet av sommaren.

”Äntligen faller pusselbitarna på plats.” säger Björn Ulvaeus.

”Att Slottsholmen on water i princip kommer att vara självförsörjande vad gäller el, värme och vatten känns lika modernt som naturligt i en miljö som denna” säger Joakim Alm.


För mer information kontakta:

Joakim Alm, VD, tel 073- 396 97 27

Om ALM Equity: ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag (Real Estate Developer). Bolaget förvärvar, strukturerar, utvecklar, förvaltar, bygger och säljer projekt, framförallt bostäder. ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF.
Certified Adviser är Erik Penser Bank AB
Tel.+46 8- 463 83 00, E-post:certifiedadviser@penser.se

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se