Delårsrapport for 1. januar - 31. marts 2019 for FirstFarms A/S



Delårsrapport for 1. januar – 31. marts 2019 for FirstFarms A/S

Resumé
Bestyrelsen og direktionen i FirstFarms A/S har d.d. behandlet og godkendt det ureviderede delårsregnskab for perioden 1. januar - 31. marts 2019.

Vækst i resultat for første kvartal og positive forventninger til svinepriser i resten af året

  • FirstFarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 55,6 mio. kr., et EBITDA-resultat på 23,4 mio. kr., EBIT-resultat på 11,9 mio. kr. samt et resultat før skat på 7,3 mio. kr. EBITDA og EBIT er forbedret med henholdsvis 7,5 mio. kr. og 2,0 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år
  • I første kvartal har såvel mælkeprisen som mælkeproduktionen været på niveau med forventningerne.
  • Prisen for grise har været lavere end budgetteret i første kvartal. Prisen steg i slutningen af kvartalet, og stigningen forventes fortsat de kommende måneder.
  • Den første del af vækstsæsonen har manglet nedbør, men afgrøderne har nu fået den regn, der er nødvendig. Afgrøderne står tilfredsstillende for årstiden. Markedspriserne på afgrøder ligger under budget, og markedet er meget volatilt. FirstFarms har afdækket en væsentlig del af salgspriserne for året over budgetterede priser.
  • FirstFarms fastholder de udmeldte forventninger, dog således at EBITDA øges som følge af implementering af IFRS 16. Der forventes således et EBITDA-resultat i niveauet 67-71mio. kr. og et EBIT-resultat på 25-30 mio. kr. Som følge af den stigende svinepris forventer FirstFarms, at resultatet ligger i toppen af de udmeldte forventninger.
  • Due diligence-processen vedr. Hospoda Invest A/S, omkring købet af svineproduktion og markdrift i Slovakiet, forløber efter planen og forventes afsluttet i 3. kvartal 2019.

Anders H. Nørgaard fra FirstFarms A/S udtaler: ”Resultatet for første kvartal er tilfredsstillende ud fra, at der har været lave priser på svin i de første måneder, og med de seneste prisstigninger ser jeg positivt på den resterende del af året. FirstFarms har et stærkt fundament og en sund økonomi. Vi er i solid fremdrift, har en ambitiøs vækststrategi, driver en ansvarlig forretning og har som målsætning at blive et af Europas bedste landbrug målt på omsætning og effektivitet.”

Med venlig hilsen
FirstFarms A/S

For yderligere information:
Se venligst vores hjemmeside www.firstfarms.dk eller kontakt adm. direktør Anders H. Nørgaard på telefon +45 75 86 87 87.

Om FirstFarms:

FirstFarms er et dansk børsnoteret selskab, der opkøber og driver landbrug i Østeuropa. Vi udvikler de enkelte landbrug til moderne, bæredygtige virksomheder, der leverer mælk, kød og korn af bedste kvalitet til middagsbordene i hele verden.


Vedhæftet fil


Attachments

(6) Q1-2019 (DK)