Nexstim Abp:s nya Certified Adviser är Erik Penser Bank


Företagsmeddelande, insiderinformation, Helsingfors 12 juni 2020 kl. 16.30

Nexstim Abp:s nya Certified Adviser är Erik Penser Bank

Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” eller ”bolaget”) meddelar att det har valt Erik Penser Bank AB till bolagets nya Certified Adviser för Nasdaq First North Growth Market Finland och Nasdaq First North Growth Market Sweden. Erik Penser Bank AB tar över uppdraget som Certified Adviser från den nuvarande Certified Adviser av Nexstim Sisu Partners Oy måndagen den 15 juni 2020.

För mer information gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com eller kontakta:

Mikko Karvinen, verkställande direktör
+358 50 326 4101
mikko.karvinen@nexstim.com

Sisu Partners Oy (Certified Adviser fram till den 14 juni 2020)
Jussi Majamaa
+ 358 40 842 4479
jussi.majamaa@sisupartners.com

Erik Penser Bank (Certified Adviser från den 15 juni 2020)                                                                                                
+46 8 463 83 00
certifiedadviser@penser.se

Om Nexstim Abp

Nexstim är ett finländskt medicinteknikbolag som verkar på den globala marknaden. Vår mission är att möjliggöra individualiserad och effektiv diagnostik och behandling av svåra sjukdomar i hjärnan. 

Nexstim har tagit fram en banbrytande teknik för icke-invasiv hjärnstimulering som kallas SmartFocus®. SmartFocus® bygger på transkraniell magnetstimulering (transcranial magnetic stimulation, TMS) i kombination med 3D-navigering. Den unika tekniken möjliggör exakt och individuellt anpassad stimulering av det rätta området i hjärnan.

SmartFocus® TMS används i Nexstims system för navigerad hjärnterapi (Navigated Brain Therapy, NBT®) som fått godkännande från FDA för marknadsföring och försäljning i USA för behandling av egentlig depression. NBT®-systemet har i Europa fått CE-märkning för behandling av egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

Nexstim marknadsför också sitt system för navigerad hjärnstimulering (Navigated Brain Stimulation, NBS) som bygger på samma teknikplattform, dvs. SmartFocus® TMS. NBS-systemet är det enda FDA-godkända och CE-märkta TMS-systemet för preoperativ kartläggning av hjärnbarken för motorik och tal. Nexstims aktier finns noterade på Nasdaq First North Growth Market Finland och Nasdaq First North Growth Market Sweden.

Mer information finns på www.nexstim.com

BilagaAttachments

Nexstim Company Announcement_12062020_Certified Adviser SV_final