Bilia förvärvar M Bilar Group, en BMW och MINI återförsäljare i Sverige



Bilia har träffat avtal om att förvärva M Bilar Group. Verksamheten bedrivs i fem anläggningar belägna i Västerås, Eskilstuna, Borlänge, Örebro och Mora. M Bilar Group består av fyra fullserviceanläggningar med försäljning och service samt en serviceanläggning för BMW och Mini. Tillträdet förväntas ske den 1 november 2022. Avtalet är villkorat för due diligence av verksamheten samt godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten.

Under verksamhetsåret 2021 uppgick M Bilar Groups omsättning till ca 1,3 Mdkr, med en genomsnittlig rörelsemarginal för de senaste tre åren om 4,5 procent. Antalet anställda var 101 personer vid utgången av 2021. M Bilar Groups sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till cirka 400 Mkr.

VD och ägare av verksamheten kommer att arbeta kvar i bolaget.

Per Avander, Bilias VD och koncernchef, kommenterar:
”Mycket glädjande för Bilia att komplettera verksamheten med ett så välskött bolag. Verksamheten i M Bilar Group innebär ytterligare anläggningar i geografiskt bra områden, där vi kommer att erbjuda kunderna högkvalitativ service”.

Joakim Walde, M Bilar Groups VD och ägare, kommenterar:
”Vi ser mycket positivt på att bli en del av Biliafamiljen. Bilindustrin står inför många utmaningar och möjligheter, och att nu bli del av en större koncern som Bilia, kommer att påverka både anställda och företaget på ett mycket positivt sätt. Detta betyder att vi som företag får möjlighet att utvecklas tillsammans med Bilia, ta del av deras kompetens och erfarenhet samt dela med oss av vår egen.”

Johanna Kriisa, VD BMW Sverige, kommenterar:
”M Bilar har med ett starkt kundfokus varit en framgångsrik BMW-partner. Med Bilias professionalism och breda erfarenhet av bilindustrin ser vi goda synergieffekter i uppköpet. Nu ser vi fram emot ett fortsatt produktivt samarbete med Bilia.”

Göteborg den 13 juni 2022

Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se


Fakta om Biliakoncernen
Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Bilia har cirka 150 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien. Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Mercedes-Benz, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart och Alpine samt transportbilar av märket Renault, Toyota,
Mercedes-Benz, Nissan och Dacia och lastbilar av märket Mercedes-Benz.


Bilia har idag en fullt utbyggd verksamhet med försäljning av nya bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering under samma tak, vilket ger ett unikt erbjudande.


Bilia omsatte cirka 35 mdkr år 2021 och hade cirka 5 300 anställda. 

Bilaga



Attachments

Bilia förvärvar M Bilar Group, en BMW och MINI återförsäljare i Sverige