dLab erhåller två nya beställningar


Lund 2022-06-16

Dlaboratory Sweden ABs (publ) erhåller ytterligare beställningar av dInsight Analytics Platform för förbättrad leveranssäkerhet samt tillståndskontroll av last, effektflöden och elvalitet. Både Kraftringen Nät AB och Öresundskraft AB väljer att utöka de digitala plattformarna.

Lund expanderar snabbt och en helt ny modern och hållbar stadsdel växer fram i nordöstra delen runt de avancerade forskningsanläggningarna ESS och Max IV. Kraftringen övervakar redan idag sitt befintliga elnät med hjälp av dLabs plattform och när nu en expansion sker, väljer de naturligtvis att även utöka dLabs övervakning.

Öresundskrafts elnät har genomgått och genomgår en systematisk ombyggnad. Syfte är att skapa ett starkare nät med högre elkvalitet. Även Öresundkraft övervakar sedan tidigare delar av sitt elnät med hjälp av dLabs lösning och väljer alltså nu att expandera den ytterligare.

För mer information vänligen kontakta:

Henrik Winberg, COO dLab, Tel: 076-3248948, henrik.winberg@dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ) - https://dlaboratory.com

Dlaboratory Sweden AB (publ) är en cleantech grupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund.

Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.