dLab erhåller beställningar från Dala Energi, Kraftringen och Affärsverken Karlskrona


Lund 2022-12-01

Dlaboratory Sweden ABs (publ) har erhållit ytterligare beställningar från Dala Energi AB, Kraftringen Nät AB och Affärsverken Karlskrona AB avseende dInsight Analytics Platform för ökad leveranssäkerhet samt övervakning av last och elkvalitet. Engångsbeloppet för beställningarna uppgår till cirka 1 miljon SEK, och den årligt återkommande support-och licensavgiften uppgår till cirka 110 tusen SEK.

Affärsverken Karlskrona utökar sin befintliga övervakning och tar samtidigt ett kliv mot ökad säkerhet genom att aktivera dLabs funktion för centraliserat reläskydd. Utöver dAnalyzer och dQuality väljer Affärsverken att även aktivera applikationen dProtection.

Användningen av dProtection innebär en kostnadseffektiv och smidig lösning för att uppnå höjd säkerhet och tillgänglighet i nätet. I beställningen ingår även hårdvaruutrustning för datainsamling inkluderat nödvändiga tillägg för dProtection.

Dala Energi breddar övervakningen med hjälp av dAnalyzer där även hårdvaruutrustningen för datainsamling ingår. Dala Energi övervakar sedan tidigare en delmängd av sitt elnät och var bland annat pionjär i att driftsätta dLabs variant av dAnalyzer som nyttjar existerande infrastruktur för datainsamling. Denna variant av dAnalyzer lanserades under 2021 med syfte att skapa förutsättningar för elnätsbolag att snabbt få en automatisk analys av insamlad störningsdata som kommer från andra datakällor, och på så vis skapa ökad nytta och möjlighet till ett proaktivt arbetssätt.

Kraftringen genomför uppgradering av ett sedan tidigare övervakat segment av elnätet, och har beställt motsvarande hårdvaruutrustning för datainsamling.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Winberg, COO dLab, Tel: 076-3248948, henrik.winberg@dlaboratory.com

IR ansvarig:
Rickard Jacobson, CEO dLab, Tel: 070-499 99 34, rickard.jacobson@dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ) - https://dlaboratory.com

Dlaboratory Sweden AB (publ) är en cleantechgrupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund.

Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.