Neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo įvykusio 2023 m. spalio 24 d. sprendimai

2023 m. spalio 24 d., įvyko Telia Lietuva, AB (toliau – „Telia Lietuva“ arba Bendrovė) neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas.

Neeilinis visuotinis „Telia Lietuva“ akcininkų susirinkimas nusprendė:

• Atsisakyti ir grąžinti 2016 m. spalio 13 d. Lietuvos banko Bendrovei išduotą elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją Nr. 6.

2016 m. spalį Bendrovė gavo elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, suteikiančią teisę leisti elektroninius pinigus ir teikti Lietuvos Respublikos mokėjimų įstatymo 5 straipsnyje nurodytas mokėjimo paslaugas. Licencijos gavimo tikslas buvo „Omnitel“ mokėjimo paslaugų teikimo veiklos perėmimas po „Omnitel“ prijungimo prie Bendrovės ir momentinių mokėjimų paslaugų teikimas. 2017 m. gruodį Bendrovė kartu su „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“ lygiomis dalimis (po 33,3 proc.) įsigijo UAB „Mobilieji mokėjimai“ akcijų. „Mobilieji mokėjimai“ iki 2020 m. gegužės teikė mobiliųjų mokėjimų paslaugas su MoQ prekės ženklu. Pasikeitus mokėjimų rinką reglamentuojantiems įstatymams, „Telia Lietuva“ teikiamoms ar ateityje planuojamoms teikti su mokėjimu susijusioms paslaugoms Lietuvos banko licencija nereikalinga.

• Pavesti Bendrovės vadovui pasirašyti visus su šiuo sprendimu susijusius dokumentus ir/ar pranešimus, taip pat pateikti juos Lietuvos bankui bei atlikti bet kuriuos kitus veiksmus tam, kad sprendimas būtų įvykdytas. Bendrovės vadovas turi teisę įgalioti bet kurį kitą asmenį atlikti nurodytus veiksmus ir pasirašyti nurodytus dokumentus.

Darius Džiaugys,
Ryšių su investuotojais vadovas,