Arcoma byter likviditetsgarant och Certified Adviser till Carnegie Investment Bank AB (publ)


PRESSRELEASE

Arcoma byter likviditetsgarant och Certified Adviser till Carnegie Investment Bank AB (publ)

Arcoma meddelar idag att man byter likviditetsgarant och Certified Adviser från Erik Penser Bank AB till Carnegie Investment Bank AB (publ).

Arcoma har avslutat uppdraget kring likviditetsgaranti med Erik Penser Bank AB och har utsett Carnegie Investment Bank AB (publ) som ny likviditetsgarant för företagets aktier som är listade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bytet av likviditetsgarant är i enlighet med Nasdaq Stockholms regelverk kring likviditetsgaranter.

I sin roll som likviditetsgarant ska Carnegie kontinuerligt sätta pris för Arcoma i enlighet med de vid var tid gällande minimikraven för likviditetsgaranter som följer av Nasdaq Stockholms regelverk. Syftet är att förbättra aktiens likviditet och att minska skillnaden (spreaden) mellan det köp- och säljpris som finns på marknaden.

Carnegies uppdrag som likviditetsgarant börjar den 30 november 2023.

Arcoma har även ingått avtal med Carnegie Investment Bank AB (publ) avseende tjänsten som Certified Adviser. Carnegie Investment Bank AB (publ) tillträder som Certified Adviser den 30 november 2023. Fram till dess kommer Erik Penser Bank AB att fortsatt agera Certified Adviser åt bolaget.


Om Arcoma

Arcoma, med lång erfarenhet av branschen, är en ledande leverantör av integrerade digitala röntgensystem med hög kvalitet och avancerad teknik. Arcomas produkter erbjuder den senaste digitala bildtekniken kombinerat med tekniskt avancerade rörliga positioneringssystem, vilket tillsammans med ergonomisk skandinavisk design, erbjuder kunden kompletta, konfigurerbara och funktionella digitala röntgensystem. Bolagets produkter säljs via återförsäljare samt via OEM-kunder och det finns idag över 3 500 av Arcomas röntgensystem installerade i hela världen. Arcoma är listat på Nasdaq First North.

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

För mer information om bolaget besök www.arcoma.se


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Leire, VD, mattias.leire@arcoma.se, 0766-66 54 88
Informationen lämnades, genom VD:s försorg, för offentliggörande den 30 november 2023 kl. 10.40

För mer IR-relaterad information och möjlighet till prenumeration av pressreleaser, vänligen besök vår ir-sida: www.arcoma.se/about-us/investors/

Bilaga



Attachments

Pressrelease  - Arcoma byter likviditetsgarant och Certified Adviser till Carnegie Investment Bank AB (publ)