„INVL Baltic Real Estate“ dukterinė įmonė Latvijoje „Dommo Biznesa Parks“ pasirašė paskolos sutartį

„INVL Baltic Real Estate” (toliau – „Bendrovė”) informuoja, kad 2023 m. gruodžio 21 d. Bendrovės dukterinė įmonė „Dommo Biznesa Parks“ pasirašė 2,55 mln. eurų paskolos sutartį su OP Corporate Bank plc Latvijos filialu. Paskolos grąžinimo terminas – 2026 m. gegužės 1 d. Paskolos užtikrinimui yra įkeičiamas Bendrovės dukterinėms įmonėms Latvijoje nuosavybės teise priklausantis žemės sklypas ir žemės sklype esantis sandėlis. Paskolos užtikrinimui taip pat yra įkeičiamos reikalavimo teisės dėl esamų ir būsimų sandėlio nuomos sutarčių. Papildomai Bendrovė ir jos dukterinė įmonė „Dommo Grupa“ pasirašo garantijas aukščiau nurodytos paskolos užtikrinimui. Bendrovės garantija nustos galioti, jei sandėlio pagrindinio nuomininko nuomos sutartis bus pratęsta sutartam laikotarpiui.

Paskola bus panaudota trumpalaikių finansinių įsipareigojimų padengimui ir Bendrovės nekilnojamojo turto projektų vystymui. Gautas bankinis finansavimas  turės teigiamos įtakos Bendrovės grynajam pelnui dėl mažesnės palūkanų normos nei turimas trumpalaikis finansavimas.

Papildoma informacija:

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ dukterinė įmonė Latvijoje „Dommo Biznesa Parks“ pasirašė 2,55 mln. eurų paskolos sutartį su OP Corporate Bank plc Latvijos filialu.

Banko paskolos lėšos bus skirtos trumpalaikių finansinių įsipareigojimų padengimui ir bendrovės nekilnojamojo turto projektų vystymui.

„Toliau įgyvendiname ilgalaikius planus, susijusius su investicijomis į valdomus nekilnojamojo turto objektus ir jų vertės kėlimu. Anksčiau gautą trumpalaikį finansavimą keičiame banko paskola palankesnėmis sąlygomis“, – teigia „INVL Baltic Real Estate“ valdančios pirmaujančios alternatyvaus turto valdytojos Baltijos šalyse „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.

„INVL Baltic Real Estate“ valdo 32,1 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto, kurio vertė šių metų rugsėjo pabaigoje siekė 41,7 mln. eurų.

Apie „INVL Baltic Real Estate“

„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų pastatus Lietuvos sostinės senamiestyje,  Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje bei Pramogų banką, taip pat 55 ha logistikos ir industrijos parką „Dommo Logistics and Industrial Park“ šalia greitkelio A8 ir Rygos aplinkkelio sankirtos A5. Bendrovės objektų užimtumas 2023 metų rugsėjo pabaigoje siekė nuo 85 iki 100 proc.

„INVL Baltic Real Estate“ valdomo nekilnojamojo turto plotas – 32,1 tūkst. kv. m., turto vertė šių metų rugsėjo pabaigoje siekė 41,7 mln. eurų.

Nuo bendrovės, kaip kolektyvinio investavimo subjekto, veiklos pradžios (2016 m. gruodžio 22 d.) „INVL Baltic Real Estate“ yra vienas didžiausią stabilią grąžą uždirbančių Baltijos šalyse nekilnojamojo turto fondų, prieinamų mažmeniniams investuotojams. Fondas veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB), kurią valdo pirmaujanti alternatyvaus turto valdytoja Baltijos šalyse „INVL Asset Management“. UTIB statusu bendrovė veiks iki 2046 metų su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų.

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
Valdymo įmonės Nekilnojamojo turto fondo valdytojas
Vytautas Bakšinskas
El.paštas vytautas.baksinskas@invl.com