Kontserni tütarettevõtte jagunemine


20. märtsil 2024 allkirjastas Merko Ehitus kontserni 100% tütarettevõte OÜ Merko Investments jagunemiskava, mille kohaselt kinnisvaraarenduse alane tegevus koos vastavate varade ja kohustustega läheb üle jagunemisel asutatud OÜsse Merko Residential Investments. Jagunemise bilansipäevaks on 1. aprill 2024.

Selle muudatusega viib Merko Ehituse kontsern lõpule oma tütarettevõtete struktuuri korrastamise, ärisegmentidest lähtuv juriidiline struktuur on kasutusel kõikidel kontserni koduturgudel.

Teates esitatud jagunemise mõju ASi Merko Ehitus tegevusele on ebaoluline NASDAQ OMX Tallinn AS-i poolt korraldatava väärtpaberibörsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses. ASi Merko Ehitus juhatuse ja nõukogu liikmetel puuduvad majanduslikud huvid seoses tehinguga.

Urmas Somelar
Finantsüksuse juht
AS Merko Ehitus
Telefon: +372 650 1250
E-post: urmas.somelar@merko.ee

AS Merko Ehitus (group.merko.ee) kontserni ettevõtted arendavad kinnisvara ning ehitavad hooneid ja infrastruktuuri. Loome paremat elukeskkonda ja ehitame tulevikku. Tegutseme Eestis, Lätis, Leedus ja Norras. 2023. aasta lõpu seisuga andis kontsern tööd 635 inimesele ning ettevõtte 2023. aasta müügitulu oli 466 miljonit eurot.