Muudatused ASi Tallinna Sadam juhatuses

ASi Tallinna Sadam (edaspidi: Tallinna Sadam) nõukogu otsustas pikendada juhatuse liikme–kommertsjuhi Margus Vihmani volitusi Tallinna Sadama juhatuse liikmena kolme aasta võrra. Margus Vihmani  järgmine ametiaeg algab 1. novembril 2024 ja kestab kuni 31. oktoobrini 2027.

Ühtlasi otsustas nõukogu tuua äriarenduse funktsiooni juhatuse tasandile ning määras neljandaks juhatuse liikmeks senise äriarenduse juhi Rene Pärdi. Rene Pärt alustab juhatuse liikmena 1. maist 2024 ja tema volitused kestavad kuni 30. aprillini 2029.

Tallinna Sadama nõukogu esimees Riho Unt selgitas, et seoses ida-läänesuunalise kaubavahetuse pikemaajalise madalseisuga on väga oluline pöörata tähelepanu uutele ärivaldkondadele ja sadama kasvuprojektide edukale elluviimisele. Sellest tulenevalt soovime äriarenduse funktsiooni juhatuse tasandile toomisega kasvu olulisust rõhutada kogu Tallinna Sadama grupis. „Rene kui uue juhatuse liikme vastutada on Tallinna Sadama grupi äristrateegia arendamise eestvedamine, kasvu ning uusi ärivaldkondi toetavate tegevuste eestvedamine ning juhtimine, aga ka rohe- ja digiinnovatsiooni ja uute tehnoloogiate juurutamiseks vajaliku keskkonna loomine.“

Riho Unt märkis, et juhatuse liige - kommertsjuht Margus Vihman jätkab juhatuses järgmised kolm aastat ja tema tegevuse peamine fookus on olemasolevate ärisuundade võimaluste maksimeerimine, kasumlikkuse taastamine ja klientide toetamine ning koos nendega võimalike arenguvõimaluste otsimine Tallinna Sadama käsutuses olevate ressursside efektiivseks kasutamiseks ning maksimaalselt väärtust loova tulemuse saavutamiseks.

Margus Vihman on Tallinna Sadama juhatuse liige alates 2016. aastast ja kuulub ka Tallinna Sadama sidusettevõtte Green Marine nõukogusse. Margus Vihmanil on Estonian Business Schooli magistrikraad rahvusvahelise ärijuhtimise erialal. Varasemalt on Vihman olnud müügidirektor ettevõttes Krimelte OÜ, regiooni müügidirektor ehitusettevõttes Ruukki ja allorganisatsiooni tegevjuht ehituskeemia ettevõttes Henkel Makroflex. Margus Vihman omab 22 486 Tallinna Sadama aktsiat.

Rene Pärt on Tallinna Sadama äriarenduse juht alates 2021. aastast ja kuulub ka Tallinna Sadama tütarettevõtete TS Laevad ja TS Shipping nõukogusse. Renel on logistikaalane kõrgharidus Tallinna Tehnikaülikoolist ning lõpetamisel ärijuhtimise magister Aston University’st. Pärt on töötanud rahvusvahelises logistikakorporatsioonis Kühne+Nagel äriarendusjuhina ning laevanduskontsernis DFDS Baltikumi müügi- ja partnersuhete juhina. Rene Pärt omab oma ettevõtte RP Finance OÜ kaudu 4000 Tallinna Sadama aktsiat.

Tallinna Sadama juhatusse kuuluvad ka juhatuse esimeees Valdo Kalm ja juhatuse liige-finantsjuht Andrus Ait.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica avamere- ja jäämurdetöid Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine.

Lisainfo:

Marju Zirel